Dávid Hancko ziet Atlético Madrid met 30 miljoen strooien voor nieuwe centrale verdediger | OneFootball

Dávid Hancko ziet Atlético Madrid met 30 miljoen strooien voor nieuwe centrale verdediger | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 de julio de 2024

Dávid Hancko ziet Atlético Madrid met 30 miljoen strooien voor nieuwe centrale verdediger

Imagen del artículo:Dávid Hancko ziet Atlético Madrid met 30 miljoen strooien voor nieuwe centrale verdediger
Imagen del artículo:Dávid Hancko ziet Atlético Madrid met 30 miljoen strooien voor nieuwe centrale verdediger

© IMAGO

Robin Le Normand wordt de nieuwe centrale verdediger van Atlético Madrid, meldt Fabrizio Romano. De Spanjaard, momenteel actief op het EK, gaat een een meerjarig contract ondertekenen zodra hij terug is uit Duitsland. Volgens de transfermarktexpert maakt Atlético Madrid dertig miljoen euro over naar Real Sociedad voor Le Normand.


OneFootball Videos


Met de komst van Le Normand heeft Atlético Madrid een grote slag geslagen. De verdediger is een vaste waarde dit EK bij Spanje en speelde zondagavond nog mee tijdens de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Georgië in de achtste finale. Le Normand zorgde met een eigen doelpunt wel voor een 0-1 achterstand voor Spanje, maar speelde daarna een meer dan verdienstelijke wedstrijd en behoort tot een van de meest solide verdedigers op dit EK vooralsnog.

Dat Le Normand een vaste waarde is bij Spanje en prima presteert, mag eigenlijk geen verrassing zijn. De 27-jarige verdediger, geboren in Frankrijk, is al meerdere jaren een sterkhouder bij Real Sociedad. Le Normand werd in 2016 transfervrij weggeplukt bij Stade Brestois en speelde sindsdien 221 wedstrijden voor Real Sociedad. Met name de afgelopen twee jaar heeft de verdediger enorm veel stappen gezet, wat 15 juni 2023 resulteerde in zijn debuut voor de Spaanse nationale ploeg. Sindsdien ging het hard met Le Normand, die inmiddels niet meer weg te denken is uit de basis van Spanje.

De toptransfer van Le Normand naar Atlético Madrid hoeft echter geen gevolgen te hebben voor Dávid Hancko. De Spaanse topclub is volgens Romano namelijk van plan om nog een centrale verdediger aan te trekken, waarbij het niet ondenkbaar is dat Atlético Madrid zich nu vol op Hancko zal gaan richten. De Slowaakse verdediger is inmiddels uitgeschakeld op het EK, waar hij een meer dan prima indruk maakte.

Ver detalles de la publicación