Dávid Hancko mogelijk ook komend seizoen speler van Feyenoord na nieuws uit Spanje | OneFootball

Dávid Hancko mogelijk ook komend seizoen speler van Feyenoord na nieuws uit Spanje | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 de julio de 2024

Dávid Hancko mogelijk ook komend seizoen speler van Feyenoord na nieuws uit Spanje

Imagen del artículo:Dávid Hancko mogelijk ook komend seizoen speler van Feyenoord na nieuws uit Spanje
Imagen del artículo:Dávid Hancko mogelijk ook komend seizoen speler van Feyenoord na nieuws uit Spanje

© IMAGO

Dávid Hancko was lange tijd in beeld als dé nieuwe centrale verdediger van Atlético Madrid. Nadat de Spaanse topclub eerder al Robin Le Normand presenteerde van Real Sociedad, moest de verdediger van Feyenoord de volgende speler worden die de achterhoede van Diego Simeone kan versterken. Echter lijken Simeone’s plannen te zijn gewijzigd, nu de Argentijnse oefenmeester vol voor de komst van Aymeric Laporte wil gaan.


OneFootball Videos


Het nieuws van de Spaanse media is een hard gelag voor Hancko, die zelf zijn zinnen had gezet op een overstap naar Atlético Madrid. Zaakwaarnemer Branislav Jurasek bevestigde onlangs in gesprek met Relevo dat de contacten met de Madrileense club goed zijn. 'Van alle clubs die geïnteresseerd zijn in David Hancko, staat Atlético Madrid voor ons op de eerste plaats. De andere aanbiedingen bevinden zich alleen op gespreksniveau.”

Toch lijkt de kans groot dat Hancko voorlopig nog speler van Feyenoord is. Atlético Madrid wil eerst de komst van Laporte bestuderen, voordat het overgaat naar alternatieven. Laporte, speelachtig voor Al-Nassr, zou graag willen terugkeren naar Spanje en zijn club onder druk willen zetten met de interesse van Atlético Madrid. De dertigjarige verdediger was jarenlang een vaste waarde bij Manchester City, maar verbaasde vriend en vijand door in 2023 de overstap naar Saoedi-Arabië te maken.

Nu lijkt de Spaans international alweer terug te willen keren naar zijn vaderland. Atlético Madrid hoopt hiervan te profiteren, maar weet dat Laporte nog tot medio 2026 onder contract staat bij Al-Nassr, dat tot nu toe niet staat te springen om een vertrek van de sterspeler. Simeone weet dat hij met Laporte een speler kan binnenhalen met internationale ervaring en een verdediger die weet hoe het is om in LaLiga te spelen. Om die reden krijgt Laporte vooralsnog de voorkeur boven Hancko, die nog wel op de shortlist staat.

De 26-jarige Slowaak was afgelopen seizoenen een van de absolute sterkhouders van de Stadionclub. Vorig seizoen speelde Hancko 48 duels, waarin hij liefst 7 keer scoorde en 3 assists leverde. De 42-voudig international was ook onderdeel van de EK-selectie van Slowakije.

Ver detalles de la publicación