Danimarka - İngiltere İddaa Tahmini (20.06.2024) | OneFootball

Danimarka - İngiltere İddaa Tahmini (20.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·20 de junio de 2024

Danimarka - İngiltere İddaa Tahmini (20.06.2024)

Imagen del artículo:Danimarka - İngiltere İddaa Tahmini (20.06.2024)

Danimarka ile İngiltere, 20 Haziran saat 19.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledi

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Büyük turnuvalarda bugüne kadar İngiltere ile üç kez karşılaşan Danimarka (1B 2M), bu karşılaşmalardaki tek golünü EURO 2020 yarı finalinde Mikkel Damsgaard'ın frikikten yaptığı vuruşla kaydetti.
  • Danimarka (2) ile İngiltere'nin (3) karşılaştığı son dört maç toplam beş gole sahne oldu.
  • Avrupa Şampiyonası grup aşamalarında oynadığı son altı maçın sadece birini kazanan Danimarka (1B 4M), tek galibiyetini EURO 2020'de Rusya (4-1) karşısında aldı ve bu galibiyetle son 16'ya kaldı.
  • EURO 2024'teki ilk maçında Slovenya karşısında 583 isabetli pas yapan ve %89 pas isabet oranı yakalayan Danimarka, Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 1980'den bu yana bir Avrupa Şampiyonası maçındaki en yüksek sayılarına ulaştı.
  • EURO 2024'teki ilk maçında Sırbistan'ı 1-0 mağlup eden İngiltere, tarihinde hiçbir Avrupa Şampiyonası'na ikide iki yaparak başlayamadı.
  • Turnuvadaki ilk maçında Sırbistan ceza sahasında 12 kez topla buluşan İngiltere, bir Avrupa Şampiyonası maçında 2012'den (12 vs Ukrayna) bu yana en düşük sayısında kaldı.
  • Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) görev yaptığı 20'nci maça Sırbistan karşısında çıkan Gareth Southgate, bu sayıya ulaşan 16'ncı teknik direktör oldu. İngiltere ile bu turnuvalarda maç başına 1.9 gol sevinci yaşayan Southgate, Ada temsilcisinin başında en yüksek ortalamaya sahip çalıştırıcı.
  • Slovenya karşısında duran top organizasyonlarında yedi şut pası veren Danimarka kaptanı Christian Eriksen, bir Avrupa Şampiyonası maçında Gary McAllister'dan (8 vs Almanya; 1992) bu yana en yüksek sayıya ulaşan isim oldu.
  • Jude Bellingham, Avrupa Şampiyonası tarihinde 21 yaşından önce iki farklı turnuvada forma giyen ilk oyuncu oldu. Bellingham, aynı zamanda Michael Owen'ın ardından 21 yaşına girmeden önce iki farklı büyük turnuvada ağları havalandıran ikinci İngiltere oyuncusu konumunda (2022 Dünya Kupası vs İran & EURO 2024 vs Sırbistan).
  • Avrupa Şampiyonası kariyerindeki ilk golünü Slovenya ağlarına gönderen Christian Eriksen, Danimarka formasıyla turnuva tarihinde gol sevinci yaşayan en yaşlı oyuncu oldu (32 yaş 123 gün). Eriksen, ülkesi adına büyük turnuvalarda Jon Dahl Tomasson'dan (2010 Dünya Kupası; 33 yaş) bu yana gol atan en yaşlı isim konumunda.

İddaa Tahminleri

Samet Çayır - Maçkolik: 2.5 Gol Alt

Danimarka ilk maçta Slovenya karşısında 17. dakikada Eriksen ile öne geçti, ancak maçı uzun süre önde götürmesine rağmen 77. dakikada gelen Janza'nın golüne engel olamayınca sahadan 1 puanla ayrıldı. İngiltere ise, ilk maçta Sırbistan'ın Jude Bellingham'ın kafa golüyle 1-0 devirdi. Ancak İngilizlerin oyunu pek beğenilmedi. Üçüncü bölgede ciddi bir üretim sorunu yaşadılar. Bu mücadelede de benzer problemleri yaşayabilirler. Bu yüzden 2,5 gol altı seçeneği mantıklı görünüyor.


OneFootball Videos


Çağatay Çelik - Maçkolik: Maç Sonucu 2

İngiltere, Sırbistan karşısında beklentilerin epeyi altında kaldı. Genç kadrosuyla turnuvanın ağır favorilerinden gösterseler de ilk karşılaşma daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti ve Sırbistan'ın üçüncü bölgeye girme oranı, İngiltere'den pek de az değildi. Danimarka da Slovenya'yı elinden kaçırdı ve onların da bu mücadeleden puan çıkarması gerekiyor. Kemik gibi bir orta sahaya sahip olsalar da risk almak zorunda olmaları, İngiltere'nin işine yarayacaktır. Konuk ekip bir adım önde.

Hüseyin Çoban - Maçkolik: 2.5 Gol Alt

Danimarka ilk maçta ilk yarıdaki iyi oyunun karşılığını bulduğu golle almıştı fakat bunu ikinci yarıda korumayı başaramadılar. İkinci yarının son bölümü hariç iyi bir oyun oynadıklarını söylemek mümkün. İngiltere ise oyunun başlangıç kısmında işleri biraz sıkı tutup oyunu rakip sahaya yıkmayı başarmış ve öne de geçmişti fakat akabinde oyunun tamamında beklentilerin epey altında kaldı. Teknik direktör Southgate de epeyce eleştiriyle karşı karşıya kaldı. Sıkı ve savunma güvenliğinin ön planda olacağı bir maç bekliyorum. 2.5 alt düşünülebilir.

Kerim Can Özdal - Misli: Karşılıklı Gol Var

Sırbistan'ı Bellingham'ın golüyle 1-0 mağlup eden İngiltere, favori olduğu gruba 3 puanla başladı. İlk maçta Slovenya ile 1-1 berabere kalan Danimarka, İngiltere futbolunu iyi bilen Schmeiechel, Christensen, Höjbjerg, Eriksen ve Hojlund gibi yıldızlarıyla etkili olmaya çalışacak. Sırbistan'a karşı oyun olarak tatmin etmeyen İngiltere, Danimarka'ya karşı sürpriz yaşayabilir. Sonuç tercihini riskli bulduğum maçta karşılıklı gol bekliyorum.

Can Tongo - Misli: Maç Sonucu 2

Danimarka ilk yarı Slovenya karşısında çok üstün oynasa da, karşılaşmanın ikinci yarısında aynı oyun gücünü sergileyemedi. İngiltere kazansa da oyun çok zevksizdi. İlk maç baskısını üzerinden atan İngiltere daha rahat oynar ve kazanır.

Mert Artun - Misli: 2.5 Gol Üst

İlk maçını kazansa da en çok eleştirilen takımlardan birisi oldu favori İngiltere. Özellikle durgun ve kısır oyun nedeniyle TD Southgate tepki çekmeye devam ediyor. Ada’da en çok tartışılan konuların başında bu sezon ligin en iyi oyuncusu seçilen Phil Foden’ın verimsizliği ve 11’de oynamaya devam edip etmemesi geliyor. Bu ortamda Danimarka’nın Premier Lig’de forma giyen oyuncularının tecrübesiyle gol bulacağını düşünüyorum. İngiltere’de sakatlığı devam eden Luke Shaw dışında eksik yok. İlk maça oranla tempolu ve gollü bir mücadele bekliyorum. Kaptan Harry Kane’in sorumluluk alıp sahneye çıkması için ideal maç. En az 3 gol izleriz düşüncesindeyim.

Barış Keklik - Misli: 2.5 Gol Üst

Sırbistan karşısında bana kalırsa oldukça zayıf bir performans gösteren İngiltere, Jude Bellingham’ın golüyle üç puanı hanesine yazdırmıştı. Kağıt üzerinde turnuvanın en iyi birkaç kadrosundan belki de en iyisine sahip olan İngiltere’de eleştirilerin odağında Gareth Southgate var. Bu maçta yaşanacak herhangi bir puan kaybı gidişatı zora sokacaktır. Danimarka da kağıt üstünde fena olmayan bir kadroya sahip ancak sistemlerini oturtamamış gibiler. Ben, bu maçta İngiltere’nin kazanacağını düşünüyorum ancak 2.5 üst bahsi daha mantıklı olabilir.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Maç Sonucu 2

Slovenya maçının sonunda düşüş gösteren Danimarka kadro konusundaki limitlerini de sergilemiş oldu. İngiltere ilk maçına çok iyi başlasa da oyun açısından devamını getiremedi. Bu maçta kazanmaya daha yakın taraf bence İngiltere.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Ver detalles de la publicación