"Daarom kan je drie pure voetballers op het middenveld opstellen" | OneFootball

"Daarom kan je drie pure voetballers op het middenveld opstellen" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·28 de octubre de 2024

"Daarom kan je drie pure voetballers op het middenveld opstellen"

Imagen del artículo:"Daarom kan je drie pure voetballers op het middenveld opstellen"

Bij Feyenoord valt deze weken eindelijk alles op z'n plek. Het elftal staat, het veldspel is erg goed en natuurlijk zijn ook de resultaten van de laatste wedstrijden erg belangrijk. Heel Feyenoord zit er lekker in, maar volgens Kenneth Perez en Karim El Ahmadi maakt in het bijzonder het middenveld het verschil.

"We zeggen vaak dat één speler niet het verschil kan maken. Maar Hwang doet dat wel", begon Perez bij Dit Was Het Weekend. In het bijzonder doelde hij op de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Benfica. "Daar speelde hij de perfecte wedstrijd. Het was ongelofelijk. Links, rechts; zelfs met vier man in z'n rug draaide hij nog weg. Het was ongekend." Ook bij El Ahmadi viel hij zeer positief op. "Na Wesley Sneijder heb ik er weinig gezien die met links én rechts zo goed zijn."


OneFootball Videos


Perez ziet wat de komst van Hwang heeft gedaan met de rest van het elftal. "Hiervoor konden de centrale verdedigers de bal bijna niet kwijt. Alles kwam op Quinten Timber aan. Dan werd het vaak een beetje gehaast. Nu kunnen ze ook Hwang altijd inspelen. Hij of Timber is altijd het eerste station. Dat is voor verdedigers heel prettig."

Verdedigend werk

Ook tegen FC Utrecht stond datzelfde middenvelder er weer. "Ik was benieuwd of dat lukte, na de euforie en vermoeidheid van die week. Maar ik vond Feyenoord weer heel goed", aldus Perez. "De intensiteit waarmee het middenveld speelt, dat is genieten. Ze hebben zoveel wapens." De middenvelder die hij nog niet noemde, is Antoni Milambo. "Hij speelde in Utrecht niet zijn beste wedstrijd - dat zal vermoeidheid zijn - maar was verdedigend wel heel erg goed. Daarom kan je ook drie pure voetballers op het middenveld opstellen: omdat ze allemaal ook hun verdedigende werk doen."

Ver detalles de la publicación