Creatieve speelster verlaat Club Brugge voor buitenlands avontuur | OneFootball

Creatieve speelster verlaat Club Brugge voor buitenlands avontuur | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·3 de julio de 2024

Creatieve speelster verlaat Club Brugge voor buitenlands avontuur

Imagen del artículo:Creatieve speelster verlaat Club Brugge voor buitenlands avontuur

Niet enkel in het mannenvoetbal, maar ook in het vrouwenvoetbal worden er heel wat transfers afgerond. En daarbij komen er voor de Belgische topclubs ook al eens uitgaande deals bij en afscheid nemen.

De 22-jarige Sakina Ouzraoui Diki gaat na heel wat jaren in België voor een buitenlands avontuur. De Marokkaanse international heeft een contract getekend in Spanje, waar ze zal gaan uitkomen voor UDG Tenerife.


OneFootball Videos


De Spanjaarden hebben dat op dinsdag aangekondigd. De speelster zal voor twee seizoenen uitkomen voor Tenerife. Daarmee verlaat ze België, waar ze de voorbije jaren heel wat mooie seizoenen beleefde in de Super League.

Imagen del artículo:Creatieve speelster verlaat Club Brugge voor buitenlands avontuur

Ze werd in Spanje geboren en keert nu dus terug naar het land waar ze geboren werd, al was ze het leeuwendeel van haar carrière actief in België. Daar begon de Marokkaanse bij de RWDM Girls haar stappen in het voetbal.

Buitenlands avontuur voor Ouzraoui Diki

In 2018 trok ze naar de vrouwen van Anderlecht, vier jaar later koos ze voor de vrouwen van Club Brugge en de afgelopen twee seizoenen maakte ze het mooie weer bij Club YLA. Dat leverde haar zelfs een selectie op voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Ondertussen heeft ze al twintig caps voor Marokko verzamelt, nu mag de 22-jarige dus ook in Spanje gaan spelen. Bij Tenerife speelde de voorbije seizoenen al een Belgische aanvalster in de naam van Jassina Blom.

Ver detalles de la publicación