CL-tegenstanders onder de loep: Sparta Praag en Girona FC | OneFootball

CL-tegenstanders onder de loep: Sparta Praag en Girona FC | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·5 de septiembre de 2024

CL-tegenstanders onder de loep: Sparta Praag en Girona FC

Imagen del artículo:CL-tegenstanders onder de loep: Sparta Praag en Girona FC

In september begint voor Feyenoord het avontuur in de Champions League en daarbij zijn de Rotterdammers gekoppeld aan erg zware tegenstanders. Volgens diverse statistieken heeft Feyenoord zelfs één van de lastigste speelschema's van het hele toernooi, maar wat kunnen we precies verwachten? FR12.nl zet alles op een rij met vandaag de laatste tegenstanders afkomstig uit pot 4: Sparta Praag en Girona FC.

Sparta Praag

Voor zowel Dávid Hancko, Brian Priske en Lukas Babalola zal dit het meest bijzondere affiche zijn in de competitiefase van het toernooi. Allen hebben ze een verleden bij Sparta Praag, waarbij het voor de trainers heel recent is. Afgelopen zomer kwamen zij over vanuit Tsjechië naar Rotterdam en dus weten ze hoogstwaarschijnlijk nog veel over de tegenstander, maar dit zal wat betreft de speelstijl en tactiek van Priske wederzijds zijn.


OneFootball Videos


Om tot de competitiefase te komen moest Sparta Praag twee kwalificatierondes en de knock out fase overleven. Eerst werd er over twee wedstrijden met 6-2 gewonnen van het Ierse Shamrock Rovers FC, vervolgens werd FCSB uit Boekarest nipt verslagen met 3-4 en in de finalestrijd werd Malmö over twee wedstrijden met in totaal 4-0 verslagen.

De nieuwe trainer van Sparta Praag is Lars Friis, de voormalig assistent van Priske. De 48-jarige Deen was twee keer eerder hoofdtrainer op het hoogste niveau. Bij Aalborg BK stond hij 22 wedstrijden aan het roer met een puntgemiddelde van één per wedstrijd. Bij Viborg FF deed Friis het iets beter met een gemiddelde van 1,71, maar ook daar bleef zijn dienstverband beperkt tot slechts 34 wedstrijden. Bij Sparta Praag gaat het met zes overwinningen uit de eerste zeven speelrondes een stuk beter.

Net als bij de vorige tegenstanders gaf Pieter Zwart ook van Sparta Praag een korte analyse in gesprek met RTV Rijnmond. Eén ding wat in ieder geval opvalt is dat de Tsjechen dezelfde speelstijl hanteren die onder de trainer van Feyenoord zoveel succes heeft gebracht. "Sparta Praag speelt dus 3-4-3, met druk naar voren. Redelijk direct spel met veel verticale passes, waar Priske het vaak over heeft. En goed met spelhervattingen."

Imagen del artículo:CL-tegenstanders onder de loep: Sparta Praag en Girona FC

Het elftal waarmee op 23-08-2012 met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen Sparta Praag.

Girona FC

Een selectie met een Nederlands tintje treft Feyenoord in Spanje. Bij Girona staan namelijk vier landgenoten onder contract. 108-voudig international Daley Blind maakte vorig seizoen al een goede indruk toen de club misschien wel de verrassing van de Europese velden werd. Gabriel Misehouy, Donny van de Beek en Arnaut Danjuma kwamen allemaal deze zomer over naar de stad in het noorden van Spanje. De grootste klapper op de transfermarkt werd gemaakt met het aantrekken van het aanvallende talent Yaser Asprilla. Hij kwam voor achttien miljoen euro over van Watford FC.

Verder kwamen ook Abel Ruiz (negen miljoen euro) en Ladislav Kerjci (acht miljoen euro), in verhouding met eerdere transfers, voor serieuze bedragen over naar Girona FC. Toch werd er vooral verdiend afgelopen transferwindow. De club verkocht na het sterke seizoen de spits Artem Dovbyk (dertig miljoen euro), Aleix García (achttien miljoen euro) en Iker Almena voor vijf miljoen euro. Dankzij enkele huurdeals heeft de club zich ook in de breedte versterkt, bijvoorbeeld met voormalig Feyenoord-target Bryan Gil.

Met Girona FC kan Feyenoord zich alvast voorbereiden op de wedstrijd tegen de grote broer Manchester City, althans, dat is het idee. De club uit Spanje maakt onderdeel uit van de City Group en dus zijn er de nodige invloeden zichtbaar. De broer van Pep Guardiola doet achter de schermen de nodige dingen voor Girona, terwijl er met Michel een trainer aan het roer staat die een vergelijkbare filosofie heeft.

"Vorig seizoen is dat heel succesvol geweest, met Daley Blind die symbool staat daarvoor", omschrijft Zwart in het resterende deel van het gesprek met de lokale omroep. "Kort, van achteruit, verzorgd voetbal. Maar ze zijn wel veel spelers kwijtgeraakt na het succesjaar en tot nu toe proef je wel wat chagrijn dat die spelers niet adequaat vervangen zijn."

Ver detalles de la publicación