Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain İddaa Tahmini (01.05.2024) | OneFootball

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain İddaa Tahmini (01.05.2024) | OneFootball

Icon: 90min

90min

·1 de mayo de 2024

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain İddaa Tahmini (01.05.2024)

Imagen del artículo:Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain İddaa Tahmini (01.05.2024)

Borussia Dortmund ile Paris Saint-Germain, bu akşam saat 22.00'de UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final turu ilk maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • PSG ile oynadığı altı maçın sadece birini kazanabilen Borussia Dortmund (3B 2M), tek galibiyetini rakibine elendiği 2019/20 Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında aldı (2-1).
  • Bugüne kadar Borussia Dortmund'a konuk olduğu hiçbir maçı kazanamayan PSG (2B 1M), bu sezon grup aşamasında ziyaret ettiği rakibiyle 1-1 berabere kaldı.
  • Şampiyonlar Ligi tarihinde dördüncü kez yarı finale yükselen Borussia Dortmund; daha önceki üç sezonun ikisinde tur atlarken (1996/97 & 2012/13), sadece 1997/98'de Real Madrid'e elendi.
  • Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar üç kez yarı final oynayan PSG; iki ayaklı eşleşmelerde oynadığı dört maçı da kaybederken (1994/95 vs Milan & 2020/21 vs Manchester City), tek maç üzerinden oynanan 2019/20 sezonundaki eşleşmede RB Leipzig'i turnuva dışına itmeyi başardı.
  • Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 10 iç saha maçını kaybetmeyen Borussia Dortmund (6G 4B), kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisini yaşıyor.
  • Opta'nın Şampiyonlar Ligi'nde detaylı veri tutmaya başladığı 2003/04'ten bu yana en yüksek topla oynama yüzdesi yakaladığı sezonu geçiren PSG (%65), bu sezon oynadığı sekiz maçta da topa rakibinden fazla sahip oldu.
  • Borussia Dortmund bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkmayı başaran takımlar arasında rakiplerine maç başına en yüksek gol beklentisi veren ekip konumunda (1.8). Alman temsilcisi buna rağmen kalesinde gördüğü toplam 18 xGA değerinden sadece sekiz gol yedi (kendi kalesine atılanlar hariç).
  • Şampiyonlar Ligi kariyerinde en fazla gol attığı sezonu egale eden Kylian Mbappe (8; 2020/21 ile birlikte), turnuva tarihinde 50 gole ulaşan dokuzuncu oyuncu olmaktan sadece iki gol uzaklıkta (48).
  • Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde beş asisti bulunan Marcel Sabitzer, Borussia Dortmund formasıyla bir sezonda daha yüksek sayıya ulaşan tek oyuncu olan Ousmane Dembele'yi yakalayabilir (2016/17'de 6 asist).
  • Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon eleme turlarında baskı altında en yüksek pas yüzdesi yakalayan orta saha oyuncusu, şu ana kadarki 222 denemesinde 212 isabet bulan PSG orta sahası Vitinha (%96).

İddaa Tahminleri

Hüseyin Çoban - Maçkolik: 3.5 Gol Üst

Dortmund bir önceki turda otoriteleri yanıltan taraf oldu ve sürprize imza atıp Atletico engelini aştı. PSG ise Avrupa'da epey şanslı bir sezon geçiriyor. Gruplarda son maçta tur atlamayı başarabilmişlerdi. Barça karşısında da kırmızı karta kadar olan bölümde turu geçebileceklerine dair tek bir olumlu veri ve ihtimal dahi ortada yoktu. Fakat kırmızı kart onlar adına önemli bir şans oldu ve bunu sonuna kadar kullanmayı başardılar. Dortmund, PSG'nin oyun kurgusuna özellikle hücum tarafında epey ters gelebilecek bir takım. Gol bareminin rahatlıkla aşılabileceği bir eşleşme bekliyorum. 3.5 üst denenebilir.


OneFootball Videos


Recep Özerin - Maçkolik: Maç Sonucu X

İki takımın bu sezon grup aşamasında oynadığı iki maçı da PSG domine ederken, Almanya’da berabere biten karşılaşmada galibiyeti kaçıran taraf Fransızlar olmuştu. Şimdi eleme turunda tabii ki stratejiler değişecek. Edin Terzic bu maçlarda rakibi çok iyi analiz edebilen bir teknik direktör. Luis Enrique ise daha ziyade koşullar ne olursa olsun kendi oyununu oynatmak ister. İki takım da hafta sonu ligde oynadıkları maçlarda felaket savunma performansları sergiledi. Burada daha güvenli bir anlayış tercih etmelerini bekliyorum. Oranlara göre favori PSG ancak Dortmund şu ana kadar hiçbir takıma teslim olmayacağını bize gösterdi. Burada da ateşli seyircisinin desteğiyle sonuna kadar savaşacaklarını düşünüyorum. İlk 90 dakikanın berabere bitmesi sürpriz olmaz.

Sarper Can Ayaz - Nesine: Deplasman 1.5 Gol Üst

PSG, Ligue 1'de en yakın takipçisi Monaco'nun Lyon'a 3-2 kaybetmesiyle üst üste 3. toplamda ise 12.kez Fransa Ligi'nde şampiyon oldu. Bu durumu artık Şampiyonlar Ligi'ne de yansıtmak istiyorlar. Çeyrek finalde Barcelona'ya karşı ilk maçı kaybetmelerine rağmen, rövanşta rakibin erken dakikada 10 kişi kalmasını iyi değerlendirdiler. Dortmund ise A.Madrid karşısında 1. maçın ilk yarısını bir kenara bırakırsak, dirençli futboluyla dikkat çekti ve yarı final biletini aldı. PSG Devler Ligi'nde fazlasıyla iddialı ve skoru değiştirebilecek bireysel yetenekleri fazla olan bir ekip. İlk ayakta goller bulabilirler.

Emre Can Demirci - Nesine: En Çok Gol 2. Yarı

Borussia Dortmund çeyrek finalde seyir zevki açısından muhteşem bir Atletico Madrid eşleşmesi izletmişti. Bu arenada lig performansının çok üzerine çıktıkları gerçek ama diğer taraftan Atleti'nin skorda belirleyebilecek çok sayıda fırsat harcadığını düşünüyorum. İyileşen Malen kadroda olabilir. Paris Saint-Germain daha rahat geçmesini beklediğim Barcelona eşleşmesinde rövanştaki kırmızı kart sayesinde bence biraz ucuz kurtulmuş oldu. Özellikle savunmada basit hatalar yaptılar. Ben bu karşılaşma özelinde Dortmund'un Mbappe tehdidine karşı öncelikle skoru tutmaya çalışacağını tahmin ediyorum. PSG üst düzey bireysel kalitesine rağmen bu seviyede takım oyununu iyi oynayabilen rakiplere karşı oyunu açmakta zorlanabiliyor. Maç skorunda ikinci yarı daha belirleyici olabilir. Önerim 'en çok gol ikinci yarıda atılır' seçeneği.

Tuna Yurdakul - Misli: İlk Yarı Karşılıklı Gol Var

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde gollü geçmesini beklenen maçlardan bir tanesi. Alman ekibi savunması ile ünlü Simeone'nin Madrid'ine son maçta sahada 4 gol atarak elemişti. Diğer tarafta deplasman ekibi ise turu Barcelona'ya 4 gol atarak İspanya'da almıştı. Normalde ideal tercihim bu maç için direkt kg var olur. Ama bugün bu maça tek maça bahis almak isteyenler için gollerin ilk yarıdan geleceğini düşünüyorum. Yüksek orandan ilk yarı karşılıklı gol var seçeneğini seçiyorum.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Deplasman 1.5 Gol Üst

Geçen sezonun ikincisi Dortmund bu sezon ligde ilk 4'e kalma konusunda dezavantajlı bir konumda. Leverkusen beraberliği ve Leipzig mağlubiyeti sonrasında beşinci sırada yer alan Dortmund'ta Haller pazartesi takımla çalışmalara başladı. Hummels ve Sabitzer'in de kadroda olması hedefleniyor. Paris'te Nuno Mendes son antrenmanın sadece bir bölümüne katıldı ve ilk 11'de olması soru işareti. Kimpembe ise henüz hazır değil. Ligde şampiyonluğu garantileyen PSG tüm konsantrasyonunu Şampiyonlar Ligi'ne verecektir. PSG'nin gol yollarında etkili olmasını bekliyorum.

Kerim Can Özdal - Misli: Deplasman 1.5 Gol Üst

Dortmund'un Devler Ligi'nde yarı finale gelmesi önemli bir başarı. Devamını getirmeleri için PSG'yi eleyip finale yükselmeleri gerekiyor ama işleri zor. Ligue 1 şampiyonluğunu garantileyen PSG'de Kylian Mbappe vites artırdı ve gerçek bir yıldız performansı sergilemeye başladı. Uzun süredir oynamayan Kimpembe haricinde önemli bir eksikleri yok. Dortmund'da ise Bensebaini ve Duranville sakat. Hummels, Sabitzer ve Haller'in kadroda olması bekleniyor. Rövanş için avantaj peşindeki PSG'den tempo ve en az 2 gol bekliyorum.

Ver detalles de la publicación