Been: "Je ziet vandaag dingen die van geen kant lopen bij hem" | OneFootball

Been: "Je ziet vandaag dingen die van geen kant lopen bij hem" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·22 de septiembre de 2024

Been: "Je ziet vandaag dingen die van geen kant lopen bij hem"

Imagen del artículo:Been: "Je ziet vandaag dingen die van geen kant lopen bij hem"

Feyenoord heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen van NAC Breda. De Rotterdammers konden na de nederlaag in de Champions League tegen Bayer Leverkusen en het gelijke spel van vorige tegen FC Groningen wel een opsteker gebruiken. Na afloop spraken Mario Been en Danny Koevermans hun zorgen uit over Feyenoord bij ESPN. Het zal volgens de analisten in de komende weken echt beter moeten.

"Het zegt vandaag ook wel iets over het spel van Feyenoord. Je moet het verdienen om de de supporters achter de ploeg te krijgen. De ontlading bij de tweede goal zei genoeg over de vorm van hoe dit elftal zich voelt op dit moment", zegt Been. "Het gaat heel matig en moeizaam. Het elftal is niet bij machten om een ploeg als NAC in eigen huis weg te spelen. Het is een wedstrijd die je moet winnen nadat je al meerdere punten hebt verspeeld in de afgelopen weken."


OneFootball Videos


"Het is sowieso stroperig", vult Koevermans aan. "Het is traag en er zijn geen diepte loopacties. Feyenoord komt moeilijk achter de laatste lijn waardoor er ook weinig kansen gecreëerd worden. Ik denk dat Feyenoord vandaag blij mag zijn dat NAC de tegenstander was waardoor je een zakelijke 2-0 kunt spelen. Je hebt de drie punten gehaald en dat is voor Feyenoord nu het allerbelangrijkst", zegt de voormalig aanvaller van onder andere Sparta Rotterdam. "Wij moeten hier langs de lijn constateren hoe het niveau van het voetbal is. Ik begrijp dat er meerdere spelers zijn die ingepast moeten worden. Of die spelers uiteindelijk of überhaupt het niveau van Feyenoord gaan halen, is een groot vraagteken", gaat Been verder.

Gijs Smal & Luka Ivanušec

Na het interview van Smal bij ESPN concludeert Been dat de linksback vandaag veel vrijheid had. "Daar deed hij niet altijd alles even goed mee, maar de assist was prima op Ueda. Hij zal het moeten hebben van de minuten die hij krijgt. Bueno is gehaald, maar is nu geblesseerd en je hebt Hartman die de onbetwiste nummer één is. Hij geeft aan dat er zat te verbeteren valt, maar dat hadden wij ook wel kunnen zien", zegt oud-Feyenoorder.

"Ik denk dat het bij hem echt aan het vertrouwen ligt", denkt Been over de invalbeurt van Ivanušec. "Deze jongen mag dan eindelijk weer eens meedoen en dan erin komt in een elftal wat lastig draait, is dat lastig. Ik heb hem echt wel goede wedstrijden zien spelen en dingen zien doen waaraan je kunt zien dat het een goede voetballer is, maar je ziet vandaag dingen die van geen kant lopen bij hem. Dan ga je mee in de malaise en mag hij misschien straks wel helemaal weer achteraan de rij beginnen.

"Je ziet aan zijn hele lichaamstaal dat er nul vertrouwen in zit en dat het er niet uitkomt. Die omhaal had voor hem dan een moment kunnen zijn waardoor hij er helemaal bovenop kwam. Hij heeft ook geen basisplaats en dat werkt niet mee", sluit Koevermans af.

Ver detalles de la publicación