AZ versterkt zich met ervaren doelman Jeroen Zoet | OneFootball

AZ versterkt zich met ervaren doelman Jeroen Zoet | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: AZFanpage

AZFanpage

·15 de julio de 2024

AZ versterkt zich met ervaren doelman Jeroen Zoet

Imagen del artículo:AZ versterkt zich met ervaren doelman Jeroen Zoet

AZ heeft zich verzekerd van de komst van Jeroen Zoet. De 33-jarige doelman komt transfervrij over van het Italiaanse Spezia en heeft een contract getekend tot medio 2027.

Zoet heeft een rijke ervaring in de Eredivisie. Hij was jarenlang de eerste doelman van PSV en speelde eerder ook voor RKC Waalwijk en FC Utrecht. De afgelopen jaren stond de Veendammer onder de lat bij Spezia, waar hij in vier jaar tijd 49 wedstrijden keepte. Zijn contract bij de Italiaanse club liep deze zomer af, waardoor hij de overstap naar AZ kon maken zonder transfersom.


OneFootball Videos


Ervaren tweede doelman

Volgens technisch directeur Max Huiberts is Jeroen Zoet in eerste instantie gehaald als ervaren tweede doelman. “De ervaring van Jeroen is één van de redenen om hem te halen,” aldus Huiberts op de clubsite van AZ. “Na het vertrek van Ryan krijgt Rome-Jayden Owusu-Oduro de kans als eerste doelman. Daar hebben we veel vertrouwen in. Het is prettig om Jeroen daarachter te hebben, een doelman die alles in zijn carrière al heeft meegemaakt. Op 33-jarige leeftijd is hij bovendien nog topfit en wil hij graag van waarde zijn in de rol zoals die besproken is.”

Jeroen Zoet blij met de overstap

Jeroen Zoet zelf is verheugd met zijn overgang naar AZ. “Ik ben goed ontvangen bij AZ. De trainer heb ik in een eerder stadium al gesproken en vandaag ben ik op het prachtige trainingscomplex geweest,” vertelt hij op de officiële website van AZ. “Daar sprak ik alvast kort met Bruno Martins Indi en Jordy Clasie, met wie ik nog samen heb gespeeld bij Oranje.”

Hoewel zijn periode bij Spezia sportief anders uitpakte dan verwacht, kijkt Zoet met voldoening terug op zijn tijd in Italië. “Mijn zoon is daar geboren, dus dat zal altijd bijzonder blijven.”

[foto via Pro Shots / SIPA USA]

Ver detalles de la publicación

Mencionados en este artículo