AZ houdt zich stil over toekomst Pavlidis na interesse uit Champions League | OneFootball

AZ houdt zich stil over toekomst Pavlidis na interesse uit Champions League | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 de mayo de 2024

AZ houdt zich stil over toekomst Pavlidis na interesse uit Champions League

Imagen del artículo:AZ houdt zich stil over toekomst Pavlidis na interesse uit Champions League
Imagen del artículo:AZ houdt zich stil over toekomst Pavlidis na interesse uit Champions League

© IMAGO

Vangelis Pavlidis liep op de slotdag met AZ een ticket voor de voorrondes van de Champions League mis, maar kan volgend seizoen alsnog in het miljardenbal te bewonderen zijn. Volgens Duitse media heeft VfB Stuttgart de 25-jarige spits in het vizier als opvolger van Serhou Guirassy, die voor een vertrek staat. Het is echter nog volledig onbekend wat voor transfersom AZ verlangt voor Pavlidis.


OneFootball Videos


De prestaties van Pavlidis waren dit seizoen ongekend. De Grieks international trof, verdeeld over 46 duels, liefst 33 keer het doel namens AZ en was daarnaast goed voor 6 assists. Pavlidis scoorde in totaal 29 doelpunten in competitieverband en kroonde zich daarmee, samen met Luuk de Jong van PSV, tot topscorer van de Eredivisie.

Pavlidis heeft zich door zijn uitstekende seizoen in de kijker gespeeld bij Stuttgart, dat zich voor het eerst na vijftien jaar weer kwalificeerde voor de groepsfase van de Champions League. De scoringsdrift van Guirassy speelde hierin een grote rol, maar de 28-jarige spits is voor slechts 17,5 miljoen euro op te pikken en Borussia Dortmund en Atlético Madrid zouden hiervan willen profiteren.

Stuttgart heeft Pavlidis geïdentificeerd als opvolger, maar het is niet bekend welke vraagprijs AZ hanteert voor de aanvalsleider. De rechtsbenige aanvaller heeft nog een contract tot medio 2025 in Alkmaar, waardoor de nummer 4 van Nederland genoodzaakt is om te verlengen of te verkopen. Pavlidis vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 12,8 miljoen euro.

In januari klopte Stade Rennais aan bij AZ voor Pavlidis. De Franse subtopper legde een aanbod van tien miljoen euro op tafel in Alkmaar, maar deze werd resoluut van tafel geveegd. AZ deed destijds een tegenvoorstel en wilde ongeveer twintig miljoen euro ontvangen bij een winterse transfer van Pavlidis.

In het voetbal weet je het nooit, maar het zou kunnen dat dit mijn laatste als AZ’er was

- Vangelis Pavlidis

Een langer verblijf bij AZ voor Pavlidis lijkt niet aan de orde. "In het voetbal weet je het nooit, maar het zou kunnen dat dit mijn laatste als AZ’er was", werd hij geciteerd door het Algemeen Dagblad na afloop van het duel met FC Utrecht (3-3). De spits gaf te kennen nog niet te weten waar hij na de zomer voetbalt. "Nu het seizoen erop zit is het tijd om even te profiteren van een voetballoze periode."

Ver detalles de la publicación