AZ dreigt miljoenen mis te lopen bij toptransfer naar Juventus | OneFootball

AZ dreigt miljoenen mis te lopen bij toptransfer naar Juventus | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 de junio de 2024

AZ dreigt miljoenen mis te lopen bij toptransfer naar Juventus

Imagen del artículo:AZ dreigt miljoenen mis te lopen bij toptransfer naar Juventus
Imagen del artículo:AZ dreigt miljoenen mis te lopen bij toptransfer naar Juventus

© IMAGO

Teun Koopmeiners staat na het EK met Oranje voor een toptransfer van Atalanta naar Juventus. Een akkoord tussen de twee Italiaanse clubs kan er echter voor zorgen dat AZ naast een miljoenenbedrag grijpt. De Alkmaarders bedongen in de zomer van 2021 een doorverkooppercentage in de overeenkomst met Atalanta over de overstap van Koopmeiners. De constructie waarmee Juventus de 26-jarige middenvelder wil aantrekken, kan voor AZ echter nadelig uitpakken.


OneFootball Videos


In de zomer van 2021 nam Atalanta Koopmeiners voor een bedrag van veertien miljoen euro over van AZ. Bij de Italiaanse subtopper groeide de Oranje-international uit tot absolute sterkhouder en afgelopen seizoen steeg hij boven zichzelf uit. Koopmeiners kwam in totaal 51 duels in actie en was hierin goed voor 15 doelpunten en 7 assists. Hiermee had hij een belangrijk aandeel in de successen van Atalanta, dat beslag legde op de Europa League.

De prestaties van Koopmeiners zorgen al langere tijd voor interesse uit de Europese top en komende zomer hoopt Juventus spijkers met koppen te slaan. Atalanta heeft echter de vraagprijs bepaald op zestig miljoen euro en dit is de Oude Dame naar alle waarschijnlijkheid te gortig. Om de transfersom te drukken overweegt Juventus volgens Tuttosport om meerdere spelers te betrekken in een ruildeal.

Dean Huijsen en Moise Kean worden genoemd als ruilmiddel voor Koopmeiners. Juventus verlangde afgelopen zomer nog dertig miljoen euro voor de Italiaanse spits, terwijl volgens Italiaanse media Huijsen alleen voor veertig miljoen euro mag vertrekken. Het is niet duidelijk of er bij dergelijke ruildeal nog een aanvullende transfersom betaald moet worden.

Voor AZ betekent een transferconstructie slechts nieuws. Volgens AZAlerts bedongen de Alkmaarders namelijk drie jaar geleden een doorverkooppercentage van tien tot twintig procent van de winst. Wanneer Atalanta daadwerkelijk zestig miljoen euro zou incasseren voor Koopmeiners, zou AZ een bedrag van 4,6 tot 9,2 miljoen euro mogen bijschrijven.

Indien Koopmeiners naar Juventus vertrekt en Huijsen en Kean de omgekeerde weg bewandelen, kan AZ mogelijk fluiten naar deze miljoenen. Het is niet duidelijk of de nummer vier van Nederland dergelijke scenario's heeft uitgestippeld in de onderhandelingen met Atalanta in 2021. Hierdoor moet AZ rekening houden met een aanzienlijk lager bedrag of misschien zelfs helemaal geen extra som.

Ver detalles de la publicación