Arnesen vertelt over aanstelling Slot bij Feyenoord en doet opvallende onthulling | OneFootball

Arnesen vertelt over aanstelling Slot bij Feyenoord en doet opvallende onthulling | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 de octubre de 2024

Arnesen vertelt over aanstelling Slot bij Feyenoord en doet opvallende onthulling

Imagen del artículo:Arnesen vertelt over aanstelling Slot bij Feyenoord en doet opvallende onthulling
Imagen del artículo:Arnesen vertelt over aanstelling Slot bij Feyenoord en doet opvallende onthulling

© Videostill ESPN

Frank Arnesen had moeite om de aanstelling van Arne Slot goedgekeurd te krijgen door de directie van Feyenoord. De oefenmeester maakte in de zomer van 2021 de overstap van AZ naar Rotterdam. Dirk Kuyt werd veelvuldig genoemd, maar de toenmalig technisch directeur vond het te vroeg om als hoofdtrainer aan te stellen.


OneFootball Videos


"Het was erg moeilijk om iedereen bij Feyenoord te overtuigen dat Slot de nieuwe hoofdtrainer moest worden. Er was intern veel over gesproken", zei de huidige voetbalcommissaris van PSV zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie over de aanstelling van Slot. Slot maakte uiteindelijk drie uitstekende seizoenen onder de 46-jarige oefenmeester, die afgelopen zomer naar Liverpool vertrok.

Het was erg moeilijk om iedereen bij Feyenoord te overtuigen dat Arne Slot de nieuwe hoofdtrainer moest worden

- Frank Arnesen, voormalig technisch directeur van Feyenoord

Arnesen vertelt dat hij voor de aanstelling van Slot ook nog heeft gesproken met Kuyt. "Ik heb ook een goed gesprek met Dirk zelf gehad en ik vertelde hem dat ik het te vroeg vond om hem hoofdtrainer te maken. Ik had een onderbuikgevoel. Hij had de onder negentien een paar jaar getraind en hij zal helemaal worden afgebrand als het niet ging lopen. Dus ik wilde dat hij assistent werd, maar dat wilde hij zelf niet."

Volgens bronnen rondom de club had Feyenoord al mondeling aan Kuyt beloofd dat hij hoofdtrainer zou worden als toenmalig trainer Dick Advocaat zou stoppen. Daar klopt echter niets van, vertelde Arnesen. "Dat heb ik uitgezocht en het bleek dat dit niet het geval was", aldus de Deen.

Kuyt is tegenwoordig eindverantwoordelijke bij Beerschot VA, dat hekkensluiter is in de Belgische Jupiler Pro League. Hij erkende in april nog dat het uiteindelijk voor hem beter is geweest dat hij geen trainer van Feyenoord is geworden. "Achteraf gezien is het goed geweest. Het trainersvak is een ervaringsvak en het leren stopt nooit. Dat geldt voor een toptrainer zoals Slot, maar ook voor Kuijt die pas net onderweg is. Ik ben blij met de ervaringen die ik heb opgedaan, ook de negatieve. Daar leer je van."

Ver detalles de la publicación