Ajax wil Maurice Steijn als nieuwe hoofdtrainer | OneFootball

Ajax wil Maurice Steijn als nieuwe hoofdtrainer | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 de junio de 2023

Ajax wil Maurice Steijn als nieuwe hoofdtrainer

Imagen del artículo:Ajax wil Maurice Steijn als nieuwe hoofdtrainer

Breaking

Maurice Steijn ligt op pole position voor de vacante trainerspositie bij Ajax, zo meldt De Telegraaf. De trainer van Sparta Rotterdam zal maandagochtend aan technisch directeur Gerard Nijkamp van de Rotterdammers laten weten dat hij officieel in contact wil treden met Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax over een verbintenis in Amsterdam. Onder meer de Noor Kjetil Knutsen was nadrukkelijk in beeld bij Ajax, maar een overgang van de trainer van FK Bodø/Glimt lijkt niet langer aan de orde.


OneFootball Videos


Steijn promoveerde in het verleden met VVV-Venlo en presteert al ruim een jaar uitstekend met Sparta, dat hij vorig seizoen voor degradatie behoedde en deze voetbaljaargang bijna naar een Europees ticket leidde. De 49-jarige oefenmeester kondigde na de finale van de play-offs tegen FC Twente dat hij maandag met Sparta zou praten over zijn toekomst. Zijn huidige verbintenis loopt volgend jaar zomer af. "Morgen heb ik een onderhoud met de technisch directeur. Dan komen we naar buiten. Daar zeg ik nu niets over en dat zullen we zien. Om 10.00 uur heb ik afgesproken met Gerard Nijkamp."

Knutsen leek de belangrijkste kandidaat te zijn om de nieuwe hoofdtrainer van Ajax te gaan worden. Milslintat was zelf drie dagen in Noorwegen om de oefenmeester van een overstap naar Ajax te overtuigen. Knutsens zaakwaarnemer Mike Kjolo reisde vervolgens al naar Amsterdam om over de persoonlijke voorwaarden van de Noorse coach te praten. Volgens het dagblad is er op een gegeven moment een kink in de kabel gekomen, waardoor hij is afgehaakt voor de openstaande vacature.

Steijn staat sinds april vorig jaar voor de selectie van Sparta, als opvolger van Henk Fraser. Hij zat daarvoor zonder club toen hij er zelf voor koos om bij NAC Breda te vertrekken. Hij zei bedreigd te zijn door supporters van de club na een interne machtsstrijd en besloot op te stappen. Voorafgaand aan zijn periode in Breda was Steijn kortstondig trainer van Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten. Verder stond hij jaren aan het roer bij ADO Den Haag en VVV.

Ver detalles de la publicación