Ajax moet haast maken met sensationele terugkeer Antony na nieuws uit Engeland | OneFootball

Ajax moet haast maken met sensationele terugkeer Antony na nieuws uit Engeland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 de octubre de 2024

Ajax moet haast maken met sensationele terugkeer Antony na nieuws uit Engeland

Imagen del artículo:Ajax moet haast maken met sensationele terugkeer Antony na nieuws uit Engeland
Imagen del artículo:Ajax moet haast maken met sensationele terugkeer Antony na nieuws uit Engeland

© IMAGO

Manchester United wil komende winter afscheid nemen van Antony, zo melden Engelse media. Ajax zou azen op een terugkeer van de 24-jarige aanvaller, maar krijgt concurrentie uit de Premier League van Newcastle United en Crystal Palace. Antony streek twee jaar geleden nog voor 95 miljoen euro, exclusief bonussen, neer op Old Trafford, maar wist nooit te overtuigen.


OneFootball Videos


Ajax verkocht Antony in 2022 vlak voor het sluiten van de zomerse transfermarkt aan Manchester United na zware onderhandelingen. De Braziliaans international werd met zijn overstap naar de Engelse topclub de duurste uitgaande Eredivisie-transfer aller tijden. De torenhoge transfersom bracht ook bepaalde verwachtingen met zich mee, maar deze kon Antony tot op heden niet waarmaken.

In zijn eerste jaar als speler van Manchester United kwam hij 44 keer in actie en wist hij 8 keer het net te vinden. Vorig seizoen was Antony goed voor slechts 3 doelpunten. Hier had hij 38 wedstrijden voor nodig. Dit seizoen bleef de rol van de aanvaller vooralsnog beperkt tot 139 minuten, verdeeld over 4 wedstrijden. Alleen in het bekerduel met Barnsley (7-0 winst) kreeg Antony een basisplaats en stond hij negentig minuten binnen de lijnen.

Na tweeënhalf jaar in dienst van Manchester United heeft de clubleiding besloten om Antony tijdens de komende transferperiode van de hand te doen. Ajax zou de dribbelaar in het vizier hebben, terwijl hij ook in Engeland kan blijven. Manchester United zou openstaan voor zowel een verhuurperiode als een definitieve verkoop. Al lijkt het eerste scenario het meest waarschijnlijke.

In Engeland wordt Ajax genoemd als grootste kanshebber, daar Antony in het shirt van de Amsterdammers zijn grootste successen kende. De linksbenige vleugelspits kwam in de zomer van 2020 over van São Paulo, dat 15,75 miljoen euro incasseerde. Namens Ajax kwam Antony tussen 2020 en 2022 in totaal 82 keer in actie. Hierin was hij goed voor 24 doelpunten en 22 assists.

Antony is echter ook op de radar verschenen bij Newcastle United en Crystal Palace. Beide clubs willen de winterse transferperiode aangrijpen om hun voorhoede te versterken en de rechtsbuiten van Manchester United zou uitstekend in de transferplannen van beide clubs passen. Het lijkt erop dat Alex Kroes, technisch directeur van Ajax, snel moet toeslaan voor Antony.

Ver detalles de la publicación