Ajax krijgt duidelijkheid over winters vertrek naar Juventus | OneFootball

Ajax krijgt duidelijkheid over winters vertrek naar Juventus | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 de octubre de 2024

Ajax krijgt duidelijkheid over winters vertrek naar Juventus

Imagen del artículo:Ajax krijgt duidelijkheid over winters vertrek naar Juventus
Imagen del artículo:Ajax krijgt duidelijkheid over winters vertrek naar Juventus

© IMAGO

Ajax hoeft niet te vrezen voor het vertrek van Daniele Rugani, zo verwacht diens zaakwaarnemer Davide Torchia. Juventus moet het tot het einde van het seizoen stellen zonder de ernstig geblesseerde Bremer, maar Rugani lijkt niet te worden teruggehaald. De dertigjarige verdediger streek afgelopen zomer op huurbasis neer bij Ajax na een lange transfersoap.


OneFootball Videos


Rugani werd al vroeg afgelopen zomer door Ajax geïdentificeerd als versterking, maar het duurde toch nog enkele weken voordat de Italiaans international uiteindelijk op huurbasis arriveerde in de Johan Cruijff ArenA. Rugani kwam na zijn komst pas slechts drie keer in actie voor Ajax, waar hij alle keren als invaller binnen de lijnen verscheen. De laatste drie competitieduels zat hij negentig minuten op de bank.

Bij Juventus heeft men in het hart van de defensie een probleem doordat Bremer in het Champions League-duel met RB Leipzig (2-3 winst) al na zeven minuten geblesseerd het veld moest verlaten. Later bleek dat de Braziliaanse stopper zijn kruisband heeft gescheurd en tot het einde van het seizoen is uitgeschakeld. Doordat er weinig andere opties zijn voor Thiago Motta centraal achterin, zou het terughalen van Rugani overwogen kunnen worden.

Desondanks verwacht Torchia, die de belangen van Rugani behartigt, niet dat Juventus dit zal gaan doen. "Ik denk eerlijk gezegd dat Daniele zijn avontuur bij Ajax gewoon zal voortzetten", stelde de zaakwaarnemer in gesprek met fanmedium Juventus News 24. "Ik denk niet dat Juventus hem eerder terug wil halen. Niet alleen om technische redenen, maar ook omdat ze andere plannen en ideeën hebben."

Afgelopen zomer werd al snel duidelijk dat Rugani niet in de plannen van Motta voor zou komen en hierin zou niets gewijzigd zijn. Daarom lijken de geruchten over een eventuele terugkeer op naar het rijk der fabelen gewezen kunnen worden. Rugani koos uiteindelijk voor Ajax, maar had ook de mogelijkheid om zijn carrière te vervolgen bij Bologna en Atalanta. Er was ook interesse uit Saoedi-Arabië, maar daar had de ervaren verdediger zelf geen trek in.

Ver detalles de la publicación