Ajax krijgt duidelijkheid over terugkeer Hakim Ziyech na uitspraken uit Istanbul | OneFootball

Ajax krijgt duidelijkheid over terugkeer Hakim Ziyech na uitspraken uit Istanbul | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 de mayo de 2024

Ajax krijgt duidelijkheid over terugkeer Hakim Ziyech na uitspraken uit Istanbul

Imagen del artículo:Ajax krijgt duidelijkheid over terugkeer Hakim Ziyech na uitspraken uit Istanbul
Imagen del artículo:Ajax krijgt duidelijkheid over terugkeer Hakim Ziyech na uitspraken uit Istanbul

© IMAGO

Ajax moet een terugkeer van Hakim Ziyech door de uitspraken van Galatasaray-trainer Okan Buruk uit het hoofd zetten. De 31-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler werd eerder nog door Turkse media in verband gebracht met een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA, maar de coach van Galatasaray rekent erop dat Ziyech ook volgend seizoen in Istanbul speelt.


OneFootball Videos


Volgens Turkse media zou Ziyech openstaan voor een terugkeer bij Ajax. Dit kwam mede doordat de verwachting was dat Galatasaray de Marokkaans international zou willen terug laten keren naar Chelsea, dat hem verhuurd heeft aan de Turkse topclub. De koopoptie die werd opgenomen in de huurovereenkomst, zou Galatasaray naar verluidt niet willen lichten.

Buruk stuurt de eerdere geruchten naar het rijk der fabelen en rekent volgend seizoen ook op de creatieve technicus. "Hakim is onze speler en volgend jaar zal hij ook bij ons zijn", vertelde Buruk zondagavond na afloop van het thuisduel met Sivasspor (6-1 winst). "Hij is een belangrijke en waardevolle speler voor ons."

Ziyech was in het duel met Sivasspor goed voor twee doelpunten, waarmee hij zijn doelpuntentotaal in dit kalenderjaar verdubbelde. In totaal was de rechtspoot dit seizoen goed voor 8 doelpunten en 4 assists, verdeeld over 21 wedstrijden. Ziyech moest door interlandverplichtingen met Marokko en blessureleed liefst 26 wedstrijden missen voor Galatasaray.

Galatasaray moet naar verluidt nog ongeveer drie miljoen euro overmaken naar Chelsea om Ziyech definitief in te lijven. Eerder werd er, om de huurdeal te bewerkstelligen, al 3,6 miljoen euro betaald aan de Engelse topclub, waar de ex-speler van onder meer sc Heerenveen, FC Twente en Ajax nog tot medio 2025 onder contract staat. Ziyech vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 8,7 miljoen euro.

Ver detalles de la publicación