Ajax grijpt na transfer van tien miljoen ook mis voor 'budgetoptie' van Farioli | OneFootball

Ajax grijpt na transfer van tien miljoen ook mis voor 'budgetoptie' van Farioli | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 de junio de 2024

Ajax grijpt na transfer van tien miljoen ook mis voor 'budgetoptie' van Farioli

Imagen del artículo:Ajax grijpt na transfer van tien miljoen ook mis voor 'budgetoptie' van Farioli
Imagen del artículo:Ajax grijpt na transfer van tien miljoen ook mis voor 'budgetoptie' van Farioli

© IMAGO

Ajax dreigt ook mis te grijpen voor Oguz Aydin. De buitenspeler van Alanyaspor staat op de radar van de Amsterdammers, waar hij zijn oude trainer Francesco Farioli weer kan tegenkomen. Galatasaray lijkt echter de favoriet om Aydin in te lijven. De Turkse topclub ziet hem als de juiste opvolger voor een ander Ajax-target: Kerem Aktürkoglu.


OneFootball Videos


Tot nu toe zijn er volgens Sabah drie officiële aanbiedingen voor Aktürkoglu binnengekomen. Real Sociedad uit Spanje, Spartak Moskou uit Rusland en een niet nader genoemde club uit Saoedi-Arabië hebben hun bod gedaan en wachten nu af. De 25-jarige aanvaller, die met Turkije deelneemt aan het EK in Duitsland, zal zijn definitieve beslissing pas na het toernooi nemen.

Bekend is echter dat Aktürkoglu de Spaanse competitie als een goede stap voor zijn carrière beschouwt. Daarom wordt verwacht dat hij zijn carrière bij Real Sociedad zal voortzetten. Galatasaray is bereid mee te werken aan een transfer van de 29-voudig international (5 goals) van Turkije en zal biedingen van boven de tien miljoen euro in overweging nemen.

Als de transfer van Aktürkoglu afgerond wordt, komt Aydin in beeld. De 23-jarige rechtspoot staat nog tot medio 2026 onder contract bij Alanyaspor en geniet ook interesse van Ajax. De enkelvoudig international van Turkije staat volgens Sabah echter te popelen om de overstap naar Galatasaray te maken.

Aydin moet volgens de Turkse krant zo'n acht miljoen euro kosten. Galatasaray is bereid maximaal vier miljoen euro te betalen en zal middels een ruildeal proberen de prijs te drukken. Wie de Turkse landskampioen in de deal wil betrekken, is niet bekend. Aydın speelde afgelopen seizoen 38 duels voor Alanyaspor en was hierin goed voor 13 doelpunten en 8 assists. Zijn Estimated Transfer Value (ETV) wordt geschat op 3,7 miljoen euro.

Ver detalles de la publicación