Ajax en Feyenoord lijken mis te grijpen voor stunttransfer na inmenging ‘ideale club’ | OneFootball

Ajax en Feyenoord lijken mis te grijpen voor stunttransfer na inmenging ‘ideale club’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 de julio de 2024

Ajax en Feyenoord lijken mis te grijpen voor stunttransfer na inmenging ‘ideale club’

Imagen del artículo:Ajax en Feyenoord lijken mis te grijpen voor stunttransfer na inmenging ‘ideale club’
Imagen del artículo:Ajax en Feyenoord lijken mis te grijpen voor stunttransfer na inmenging ‘ideale club’
Imagen del artículo:Ajax en Feyenoord lijken mis te grijpen voor stunttransfer na inmenging ‘ideale club’

© IMAGO

James McAtee van Manchester City staat opnieuw in de belangstelling van clubs uit de Eredivisie. De Engelse middenvelder werd vorige zomer al in verband gebracht met zowel Ajax als Feyenoord. Hoewel Fabrizio Romano nu geen namen van clubs noemt, is het niet uit te sluiten dat de clubs uit Amsterdam en Rotterdam opnieuw geïnteresseerd zijn. Een binnenlandse transfer lijkt voor McAtee echter een beter idee.


OneFootball Videos


McAtee werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan Sheffield United, waarmee hij twee seizoenen geleden promoveerde en afgelopen seizoen direct weer degradeerde. McAtee speelde, verdeeld over twee seizoenen, 75 duels voor the Blades. Daarin wist de Engelsman veertien keer te scoren en acht assists te leveren. Door de degradatie naar het Championship lijkt een nog langer verblijf in Sheffield onwaarschijnlijk.

Afgelopen zomer waren onder meer Ajax en Feyenoord geïnteresseerd in de 21-jarige middenvelder, die nog tot medio 2026 vastligt bij Manchester City. Nu is er opnieuw interesse vanuit Nederland, schreef Fabrizio Romano woensdag op X. "Verschillende clubs uit de Premier League, Bundesliga en de Eredivisie zouden McAtee graag aantrekken na zijn uitstekende seizoenen.” De vraag is echter of Manchester City, waar de 21-jarige middenvelder nog vastligt tot medio 2026, mee zou willen werken aan een vertrek. Romano schrijft namelijk dat trainer Josep Guardiola McAtee 'bewondert' en er 'nog steeds hoop is' voor hem bij City.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Dit seizoen zag men in Leicester Wilfred Ndidi en Dennis Praet uit hun contracten lopen en Kiernan Dewsbury-Hall voor 35,4 miljoen euro naar Chelsea vertrekken. Zodoende lijkt de komst van een nieuwe middenvelder geen overbodige luxe. Volgens de Career Advice Tool van SciSports is McAtee een uitstekende versterking voor de kampioen van het seizoen 2015/16. De Engelsman heeft een Club Fit van 81 met Leicester, veel hoger dan bij Ajax (71) en Feyenoord (67). In het King Power Stadium kan hij zich goed ontwikkelen, is de kans op speeltijd goed en ook de formatie en speelstijl passen prima bij hem. De omstandigheden in Amsterdam en Rotterdam zijn minder voordelig voor McAtee.

Ver detalles de la publicación