Ajax dreigt 'wonderkind' kwijt te raken na interesse Liverpool en Manchester City | OneFootball

Ajax dreigt 'wonderkind' kwijt te raken na interesse Liverpool en Manchester City | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 de julio de 2024

Ajax dreigt 'wonderkind' kwijt te raken na interesse Liverpool en Manchester City

Imagen del artículo:Ajax dreigt 'wonderkind' kwijt te raken na interesse Liverpool en Manchester City
Imagen del artículo:Ajax dreigt 'wonderkind' kwijt te raken na interesse Liverpool en Manchester City

© IMAGO

Ajax kan volgens Engelse media deze zomer toenadering verwachten van Manchester City en Liverpool. De Engelse topclubs hebben de naam van Charlie Setford op hun verlanglijstje genoteerd. De komst van de twintigjarige doelman zal echter niet zomaar losgeweekt kunnen worden bij Ajax. Eerder werd Tommy Setford al concreet in verband gebracht met een transfer naar Arsenal.


OneFootball Videos


De oudste Setford-telg werd op zevenjarige leeftijd gescout door Ajax en voetbalt sindsdien in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. De Engels jeugdinternational wacht nog op zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Ajax, maar stond al wel 36 keer onder de lat bij Jong Ajax. Hiervan keepte hij afgelopen seizoen negentien duels. Setford wist vier keer de nul te houden.

Het afgelopen jaar is Setford goed in de gaten gehouden door zowel Liverpool als Manchester City. Beide Engelse grootmachten stuurden afgevaardigden om de talentvolle goalie te scouten. Het is nu afwachten of deze moeite wordt omgezet in een concrete aanbieding voor Setford, die met het oog op de toekomst naar de Engelse top zal worden gehaald.

De komst van Setford lijkt ingewikkelder dan gedacht. Vorig jaar zette de keeper, die door Engelse media wordt aangemerkt als 'wonderkind', nog zijn handtekening onder een driejarige verbintenis. Hierdoor ligt Setford nog tot medio 2026 vast bij Ajax, dat daardoor een sterke onderhandelingspositie heeft.

Naast Charlie Setford kan diens jongere broer Tommy ook deze zomer een transfer maken. De interesse in de jongste van de twee is een stuk concreter, daar volgens De Telegraaf Arsenal zich al gemeld heeft met een bod van 400.000 euro bij Ajax. Tommy Setford heeft nog een contract tot medio 2025 in Amsterdam, dus moet verkocht worden wanneer hij deze verbintenis niet verlengd.

Ver detalles de la publicación