Afellay noemt speler van het EK: 'Hij moet eigenlijk een gele kaart krijgen' | OneFootball

Afellay noemt speler van het EK: 'Hij moet eigenlijk een gele kaart krijgen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·1 de julio de 2024

Afellay noemt speler van het EK: 'Hij moet eigenlijk een gele kaart krijgen'

Imagen del artículo:Afellay noemt speler van het EK: 'Hij moet eigenlijk een gele kaart krijgen'

Ibrahim Afellay vindt Spanjaard Nico Williams op dit moment de beste speler van het toernooi. De Nederlandse analist verwacht niet dat Williams na de zomer nog bij zijn club Athletic Bilbao zal spelen.

In het duel met Georgië (4-1 winst) gaf Williams de assist op de belangrijke, doch flink bediscussieerde gelijkmaker van Rodri. Een kwartier voor tijd schoot de aanvaller de bal zelf verwoestend in het net, achter Giorgi Mamardasjvili. Afellay vindt dat niet netjes, zo laat hij blijken bij Studio Fußball. "Als je hem zo binnenschiet, verdien je eigenlijk een gele kaart. Zo hard die bal. Keeper heeft hem alleen gehoord."


OneFootball Videos


De oud-international komt superlatieven te kort over de nog pas 21-jarige buitenspeler. "Hij heeft ook gewoon een goede uitstraling, is super veelzijdig. Ballen zitten echt aan een touwtje bij hem. Hij is moeilijk te verdedigen vanwege zijn technische vaardigheid, hij kan zowel binnendoor als buitenom passeren. Hij heeft ook ogen voor een medespeler. In mijn ogen tot op heden de speler van het toernooi. Het zal mij verbazen als hij na het toernooi nog bij Bilbao speelt."

Ver detalles de la publicación