Advocaat zorgt voor enorme verbazing: ‘Ajax heeft een van de beste voorhoedes van Europa, hoor’ | OneFootball

Advocaat zorgt voor enorme verbazing: ‘Ajax heeft een van de beste voorhoedes van Europa, hoor’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 de mayo de 2024

Advocaat zorgt voor enorme verbazing: ‘Ajax heeft een van de beste voorhoedes van Europa, hoor’

Imagen del artículo:Advocaat zorgt voor enorme verbazing: ‘Ajax heeft een van de beste voorhoedes van Europa, hoor’
Imagen del artículo:Advocaat zorgt voor enorme verbazing: ‘Ajax heeft een van de beste voorhoedes van Europa, hoor’

© Videostill Veronica

Met nog één wedstrijd te gaan, komt er deze week een einde aan een dramatisch seizoen voor Ajax. Hoewel de Amsterdammers er alsnog in zijn geslaagd om een ticket voor Europees voetbal te bemachtigen, sprong Ajax dit seizoen van dieptepunt naar dieptepunt. Komend seizoen moet en zal het dan ook beter gaan dat dit jaar. Volgens Dick Advocaat heeft Ajax in ieder geval de voorhoede al op orde.


OneFootball Videos


Advocaat is van mening dat Ajax met Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis over een van de beste voorhoede van Europa beschikt, indien bovenstaand genoemde spelers fit zijn. In Veronica Offside wordt de wedstrijd tussen Ajax en Almere City (3-0) besproken, waarna de prestaties van Bergwijn er door Advocaat uit worden gelicht: "Bergwijn heeft natuurlijk geen goed seizoen gehad, maar dat soort spelers moet je eigenlijk houden, want die zijn kwalitatief goed.”

Fabrizio Romano meldde maandagavond dat Ajax bereid is om mee te werken aan een mogelijk vertrek van Bergwijn. De Oranje-international kon afgelopen winter al vertrekken, toen er interesse was van onder meer West Ham United en Bayern München. Komende zomer moet de aanvaller omgerekend zo’n 23 miljoen euro gaan opleveren voor Ajax.

De huidig bondscoach van Curaçao is van mening dat Ajax er alles aan moet doen om Bergwijn voor komend seizoen te behouden: “Als je Brobbey, Bergwijn en Berghuis hebt, dan heb je een van de beste voorhoedes van Europa, hoor", zo vertelt de ex-trainer van onder meer Feyenoord en Rangers FC stellig.

Wesley Sneijder was blij met het optreden van Bergwijn tegen de Almeerders, want het is een tijd geleden dat de aanvoerder van de Amsterdammers zo dominant was in een wedstrijd van Ajax: "Dit is de Bergwijn die we willen zien, wat hij ook kan. Hij zal toch constanter moeten gaan worden en het elftal echt gaan dragen", is Sneijder van mening.

Bergwijn liet zich na afloop van de wedstrijd tegen Almere City uit over zijn toekomst bij Ajax: "Het is lastig dat er nog geen nieuwe trainer is, want de voorbereiding begint over vijf of zes weken, geloof ik", zegt Bergwijn tegenover ESPN. "Er zal nu wel snel duidelijkheid komen. Mijn keuze hangt daar wel van af. Net als van het juiste plan en het juiste beleid. We willen weer het vertrouwen krijgen om de prijzen te kunnen spelen en zien dat het Ajax-dna weer terugkomt."

Ver detalles de la publicación