Zoektocht Eloy Room ten einde: doelman vindt twee maanden na vertrek bij Vitesse nieuwe club | OneFootball

Zoektocht Eloy Room ten einde: doelman vindt twee maanden na vertrek bij Vitesse nieuwe club | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 October 2024

Zoektocht Eloy Room ten einde: doelman vindt twee maanden na vertrek bij Vitesse nieuwe club

Article image:Zoektocht Eloy Room ten einde: doelman vindt twee maanden na vertrek bij Vitesse nieuwe club
Article image:Zoektocht Eloy Room ten einde: doelman vindt twee maanden na vertrek bij Vitesse nieuwe club

© IMAGO

Eloy Room heeft met Cercle Brugge eindelijk een nieuwe club gevonden. De 35-jarige goalie gaat per direct aan de slag in België, waar hij een contract tot het einde van het seizoen heeft getekend met een optie voor nog een extra jaar.


OneFootball Videos


Room liet zijn contract ontbinden bij Vitesse na de degradatie van vorig seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie. De Arnhemmers verkeerden in financieel zeer zwaar weer, waarbij zelfs de proflicentie in het gedrang kwam. De 46-voudig international van Curaçao besloot om Vitesse te helpen door af te zien van zijn resterende salaris: een mooie geste van de sluitpost waaruit echte clubliefde blijkt.

Room trainde de afgelopen maanden nog wel mee bij Vitesse om zijn conditie op peil te houden, maar moest tegelijkertijd lang wachten op een aanbieding van een andere club. Cercle Brugge zag onlangs eerste keeper Warleson wegvallen door een blessure. Zodoende ging de club naarstig op zoek naar een geschikte én fitte vervanger.

Die vervanger vond Cercle Brugge in de persoon van Room. “Gezien de lange blessure van Warleson vonden we het belangrijk om een extra doelman aan onze kern toe te voegen”, laat technisch directeur Rembert Vromant weten. “Met de drukke speelkalender willen we voldoende gewapend zijn op alle vlakken."

Room is met al zijn ervaring ook gehaald om een belangrijke rol te vertolken in de kleedkamer. "Als een soort mentor van onze jonge ploeg. Tijdens onze gesprekken werd snel duidelijk dat hij erg gemotiveerd is om z’n stempel te drukken”, zo laat Vromant zich ontvallen. Cercle Brugge bekleedt momenteel de een-na-laatste plek in de Jupiler Pro League. De club staat vier punten voor op het Beerschot van trainer Dirk Kuyt.

Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt Room een Estimated Transfer Value (ETV) van 200.00 euro. In de Eredivisie keepte de doelman voor Vitesse, PSV en Go Ahead Eagles in totaal 190 wedstrijden (296 tegendoelpunten en 40 clean sheets). In de Major League Soccer verdedigde Room ook nog vier seizoenen het doel van Columbus Crew. In 102 twee duels (119 tegendoelpunten) voor de Amerikanen in alle competities wist de goalie 28 keer zijn doel schoon te houden.

View publisher imprint