Zo moet de opstelling van Manchester United eruit komen te zien komend seizoen | OneFootball

Zo moet de opstelling van Manchester United eruit komen te zien komend seizoen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 July 2024

Zo moet de opstelling van Manchester United eruit komen te zien komend seizoen

Article image:Zo moet de opstelling van Manchester United eruit komen te zien komend seizoen
Article image:Zo moet de opstelling van Manchester United eruit komen te zien komend seizoen

© IMAGO

Erik ten Hag en Manchester United zijn druk bezig met het versterken van de selectie. De oefenmeester ziet komend seizoen als een nieuw begin en hoopt zijn team nog meer naar zijn hand te kunnen zetten middels een aantal gerichte versterkingen. Onder meer Joshua Zirkzee en Matthijs de Ligt zullen op korte termijn de selectie van Manchester United moeten versterken.


OneFootball Videos


De Nederlandse oefenmeester gaat zijn derde seizoen in als hoofdtrainer bij Manchester United. Na een teleurstellend tweede jaar, is het voor Ten Hag tijd om te gaan oogsten. Met de nieuwe eigenaar Sir Jim Ratcliffe aan het roer, wil Manchester United in de aanval: "We bevinden ons in een zeer goede positie", zegt Ten Hag op de clubwebsite. "Een zeer sterke positie om in de aanval te gaan. We zijn zo blij dat we buiten het eerste team nu ook een sterke structuur hebben die ons verder kan helpen. Ze helpen ons met de belangrijke zaken als scouting en het werven van nieuw personeel, voor bijvoorbeeld de medische en performance staf. De lat zal daardoor omhoog gaan."

Ten Hag merkt dat de club vooruitgang aan het boeken is en hoopt dat de randzaken ervoor kunnen zorgen dat het team beter gaat presteren: "Ik weet dat we, met de opzet bij de club, de veranderingen in de structuur en de veranderingen in de infrastructuur hier rond Carrington, klaar zullen zijn voor de toekomst. Wij zullen verbeteren."

Om komend seizoen beter voor de dag te komen, is Manchester United van plan om flink te investeren in de selectie. Zirkzee moet op korte termijn overkomen van Bologna, waar hij een ontsnappingsclausule heeft van veertig miljoen euro. Eerder leek de spits van het Nederlands elftal op weg naar AC Milan, maar die club is niet langer in de race. Manchester United heeft nu de beste papieren voor zijn komst.

Naast Zirkzee moet ook De Ligt spoedig naar Old Trafford komen. De centrale verdediger zal bij Bayern München moeten worden weggeplukt, wat niet gemakkelijk zal worden. De Ligt staat er goed op bij de supporters van de Duitse topclub, die de verdediger maar al te graag in Beieren hopen te houden. De Ligt zou zelf wel oren hebben naar een hereniging met Ten Hag, met wie hij eerder al samenwerkte bij Ajax.

Naast Zirkzee en De Ligt staan ook Manuel Ugarte en Leny Yoro van respectievelijk Paris Saint-Germain en Lille OSC op de nominatie om naar Manchester United te vertrekken. The Red Devils bereikten met Lille een akkoord over een transfersom van vijftig miljoen euro voor de jonge verdediger, die zelf echter zijn zinnen heeft gezet op een overstap naar Real Madrid. Mochten beiden de overstap maken naar Manchester United, is het allerminst zeker dat ze een basisplaats zullen veroveren. Yoro zal de concurrentiestrijd moeten aangaan met Lisandro Martínez, terwijl Ugarte er moet slagen om Scott McTominay uit de basis te spelen.

Article image:Zo moet de opstelling van Manchester United eruit komen te zien komend seizoen

© FootballTransfers - Zo kan de opstelling van Manchester United eruit zien komend seizoen.

View publisher imprint