Zenuwen staan gespannen voor Antwerpse derby, Antwerp-coach Jonas De Roeck is duidelijk: "Alles moet op het veld worden uitgevochten" | OneFootball

Zenuwen staan gespannen voor Antwerpse derby, Antwerp-coach Jonas De Roeck is duidelijk: "Alles moet op het veld worden uitgevochten" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·27 September 2024

Zenuwen staan gespannen voor Antwerpse derby, Antwerp-coach Jonas De Roeck is duidelijk: "Alles moet op het veld worden uitgevochten"

Article image:Zenuwen staan gespannen voor Antwerpse derby, Antwerp-coach Jonas De Roeck is duidelijk: "Alles moet op het veld worden uitgevochten"

De Antwerpse derby wordt zondag gespeeld op de Bosuil. Antwerp en Beerschot kijken elkaar nog eens in de ogen en de zenuwen staan al flink gespannen. Antwerp-coach Jonas De Roeck vindt het goed dat de Beerschot-fans aanwezig mogen zijn, maar hoopt dat alles op het veld wordt uitgevochten.

De langverwachte Antwerpse derby zal deze zondag gespeeld worden op het veld van Antwerp. Alle ogen zullen gericht zijn op deze wedstrijd, de zenuwen staan al gespannen.


OneFootball Videos


Antwerp-coach Jonas De Roeck stond ooit zelf nog op het veld tijdens een Antwerpse derby. "Ik speelde er zelf één. 1-2-verlies tegen ‘GBA’, hier op de Bosuil. Een derby is speciaal. Zeker voor de supporters. Voor hen is dit de wedstrijd van het jaar. Rondom het veld zal er véél energie zijn", vertelde hij bij Het Laatste Nieuws.

Een derby is altijd een wedstrijd op zichzelf, beide clubs zullen ongetwijfeld met 200% motivatie op het veld staan. Maar het ging deze week toch vooral over wat er zich naast het veld kan afspelen. Leden van de harde kern van Beerschot dreigden er zelfs mee om de wedstrijd stil te leggen.

Burgmeester Bart De Wever besliste dat de bezoekende fans wel gewoon zijn toegelaten. "Daar hebben wij allemaal geen controle over. Ik hoop dat wij het sportief kunnen uitvechten met Beerschot, een hele wedstrijd lang. In een sportieve sfeer."

"Alles moet op het veld uitgevochten worden, niet ernaast. Voor de derby is het goed dat er uitfans worden toegelaten. Zolang er op de juiste manier aangemoedigd wordt", gaat De Roeck verder.

"Jongens die het al beleefd hebben, spreken erover. Anderen zijn er benieuwd naar. Maar verder bereiden wij ons voor zoals anders. Op zondag zullen de jongens wel zien dat er een speciale vibe hangt. Maar voor ons wordt het belangrijk om met de voeten op de grond te blijven. We moeten met het nodige respect kijken naar onze tegenstander", besluit de Antwerp-coach.

View publisher imprint