"Ze eisten 'bloed, zweet en tranen', maar daar zit het natuurlijk niet in" | OneFootball

"Ze eisten 'bloed, zweet en tranen', maar daar zit het natuurlijk niet in" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·30 September 2024

"Ze eisten 'bloed, zweet en tranen', maar daar zit het natuurlijk niet in"

Article image:"Ze eisten 'bloed, zweet en tranen', maar daar zit het natuurlijk niet in"

De transfermarkt is al bijna een maand gesloten en de selectie waarmee Feyenoord dit seizoen moet werken, is dus al even compleet. Toch loopt het op het veld nog steeds niet. Na opnieuw een gelijkspel - de 1-1 tegen NEC - probeerde Mikos Gouka dat te verklaren in de AD Voetbalpodcast.

Een steeds terugkerende conclusie is dat de selectie die Dennis te Kloese deze zomer moest samenstellen, niet op orde is. "Tegen Leverkusen stonden er negen spelers op het veld die ook tot de selectie van Slot behoorden, maar daar waren Geertruida, Wieffer en Minteh niet bij. Dat hebben ze natuurlijk niet adequaat opgevangen. Van de twee aankopen deed Hwang het toen goed, maar tegen NEC was hij alweer een stuk minder. En Lotomba maakte dan de gelijkmaker, maar is ook nog geen schot in de roos."


OneFootball Videos


Toch begon Feyenoord aardig aan de wedstrijd tegen NEC. "Qua balbezit, hoe ze de tegenstander onder druk zetten en op de helft van de tegenstander konden spelen, vond ik het eerste halfuur eigenlijk het beste wat ik dit seizoen van Feyenoord gezien heb. Maar na dat halfuur hadden ze twee kansjes gehad. Dat is te weinig. Daarna begint het grote wisselen. Dan is er nog de stress van de achterstand en zie je dingen die je niet verwacht van een topclub."

Hadj-Moussa en Timber

Gouka noemde bijvoorbeeld de lakse houding van invaller Anis Hadj-Moussa. "Hij is eigenlijk de enige speler die makkelijk een man of twee uitspeelt. Hij had een paar heel goede acties. Maar in de slotfase zag je ook dat hij dacht: de linksback gaat mee naar voren, hij zoekt het maar uit, ik loop niet mee. Dat kan niet op dit niveau. En dan is er Quinten Timber die alles op zijn schouders neemt. Dat begrijp ik wel, het is met goede bedoelingen, maar het gaat gewoon niet. Je moet ook voor je eigen prestatie waken."

'Bloed, zweet en tranen'

"Dan krijg je na afloop dat ze voor zo'n uitvak staan; het deed allemaal aan het oude Feyenoord denken", ging Gouka verder. "Ze eisten 'bloed, zweet en tranen', maar daar zit het natuurlijk niet in. Ik noemde wel Hadj-Moussa die niet omschakelt, maar ik zie verder wel een Feyenoord dat hard probeert te werken. Het zit gewoon in het voetballende gedeelte. Daar zal Feyenoord het verschil moeten maken en dat lukt nog te weinig."

View publisher imprint