Zaakwaarnemer Justin Bijlow ging de mist in na doorspelen van transfernieuws | OneFootball

Zaakwaarnemer Justin Bijlow ging de mist in na doorspelen van transfernieuws | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 October 2024

Zaakwaarnemer Justin Bijlow ging de mist in na doorspelen van transfernieuws

Article image:Zaakwaarnemer Justin Bijlow ging de mist in na doorspelen van transfernieuws
Article image:Zaakwaarnemer Justin Bijlow ging de mist in na doorspelen van transfernieuws

© IMAGO

Chris Woerts bracht vorig jaar bij De Oranjezomer het nieuws dat Justin Bijlow op weg was van Feyenoord naar Manchester United. De sportmarketeer geeft tegenover Panorama te kennen dat hij deze informatie doorgespeeld had gekregen van Ali Dursun, zaakwaarnemer van Bijlow. Uiteindelijk bleef de 26-jarige doelman bij Feyenoord, waar hij ook afgelopen zomer dicht bij een vertrek was. Ook de transfer naar Southampton vond echter geen doorgang.


OneFootball Videos


Bijlow zag twee zomers op rij een transfer naar de Premier League in het water vallen. Vorig jaar bracht Woerts namelijk het nieuws dat de achtvoudig international de overstap zou maken naar Manchester United. Deze transfer vond uiteindelijk geen doorgang, mede door de komst van André Onana op Old Trafford. "Sommige informanten zijn niet zo betrouwbaar", kwam Woerts er vervolgens op terug.

Het fragment waar Chris Woerts vertelt dat Justin Bijlow op weg is naar Manchester United

In gesprek met Panorama blikt hij terug op enkele nieuwtjes die hij bracht, waaronder die van Bijlow en Manchester United. Hierin onthult hij wie zijn informatie bij deze kwestie was. "Het speelde vorig jaar en ik werd voor de uitzending door Justin zaakwaarnemer, Ali Dursun, gebeld", herinnert Woerts zich. "'Je kunt het vanavond brengen. Justin gaat naar Manchester United'".

Woerts bracht het nieuws wat hij doorgespeeld had gekregen van Dursun, die het dichtst bij het vuur zat, met volle overtuiging. "Ik heb het met een beetje bravoure als vaststaand feit gemeld", blikt de sportmarketeer terug, die aangeeft hoe hij het anders had kunnen doen. "Ik had moeten zeggen: ‘Ik ben vanmiddag gebeld door Ali Dursun, die heeft me verteld dat Justin naar Manchester United gaat’. Maar uiteindelijk is die transfer niet doorgegaan."

Na deze afgeketste transfer bleef Bijlow bij Feyenoord, waar hij uiteindelijk slechts 24 duels vorig seizoen onder de lat stond. Dit kwam door een polsblessure aan het begin van het seizoen en door een kuitblessure rond de jaarwisseling. Dit seizoen zag Bijlow hoe Brian Priske de voorkeur gaf aan Timon Wellenreuther, waarna de sluitpost van Feyenoord op een vertrek hoopte.

Bijlow was dicht bij een overstap naar Southampton en had na het duel met Sparta Rotterdam (1-1) zelfs al afscheid genomen van het Feyenoord-publiek. Bij de medische keuring ging het echter mis en viel een transfer alsnog in het water. Via Instagram liet Bijlow zijn licht schijnen op de situatie. "Bij de medische keuring is gebleken dat Southampton een andere visie heeft dan Feyenoord over de behandelwijze van een oude blessure", schreef de doelman.

View publisher imprint