Willem van Hanegem kraakt twee Feyenoord-aanwinsten: 'Leuk bij een subtopper' | OneFootball

Willem van Hanegem kraakt twee Feyenoord-aanwinsten: 'Leuk bij een subtopper' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 September 2024

Willem van Hanegem kraakt twee Feyenoord-aanwinsten: 'Leuk bij een subtopper'

Article image:Willem van Hanegem kraakt twee Feyenoord-aanwinsten: 'Leuk bij een subtopper'
Article image:Willem van Hanegem kraakt twee Feyenoord-aanwinsten: 'Leuk bij een subtopper'

© Videostill Algemeen Dagblad

Willem van Hanegem is kritisch op Feyenoord na de 2-0 overwinning op NAC Breda. De Rotterdammers wonnen zondag door treffers van Ayase Ueda en Quinten Timber (strafschop) in de eigen Kuip van de promovendus. Volgens Van Hanegem is er echter nog lang geen reden tot euforie en ontbreekt er veel aan de selectie van Brian Priske.


OneFootball Videos


"Bij Feyenoord is al het voetbal uit de ploeg verdwenen", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Ook tegen NAC zag je nauwelijks een fatsoenlijke aanval. Ja, In-beom Hwang en Timber zijn goed, maar ik zie verders niets dat lijkt op de vorige seizoenen. Wie denkt dat met 2-0 winnen de ommekeer is, vergist zich. Hwang is goed gestart en volgens mij ziet hij ook wel dat het maar een beginnetje is."

Daar waar de oud-Feyenoorder positief is over Hwang, die voor zeven miljoen euro overkwam van Rode Ster Belgrado, ziet Van Hanegem dat andere spelers niet het gewenste niveau halen. "Santiago Giménez valt geblesseerd uit, Ueda scoort meteen, maar daarna zie ik bij hem geen enkel teken dat hij eindelijk over het dode punt heen is. En Igor Paixão heeft nauwelijks nog oog voor medespelers. Die doet alles zelf."

Ook over de vleugelverdedigers is de oud-international van Oranje kritisch. Priske begon de wedstrijd met Gijs Smal en Jordan Lotomba op respectievelijk links- en rechtsback. "De backs Smal en Lotomba doen er goed aan om niet al tevreden te zijn met een leuke voorzet. Dat is leuk bij een subtopper, maar niet bij een topclub. Daar ligt de lat hoog en daar kun je beter van worden."

Priske erkende zelf na de wedstrijd tegenover ESPN dat het spel nog niet op het gewenste niveau is. "Ik heb meerdere keren gezegd dat we nog niet staan waar we willen zijn. Er moet veel beter en vandaag waren er ook, zeker in de eerste helft, goede dingen. We hadden een extra doelpunt moeten maken en dat zou een boost geven aan deze jongens, die heel hard werken. Toen het vandaag 1-0 stond in de tweede helft, verloren we de structuur een beetje. Dat is waar we momenteel staan. We moeten vertrouwen bouwen en dan zien we vanzelf mooi voetbal."

View publisher imprint