Waarom ze bij Club Brugge vanavond ook een beetje voor Oekraïne supporteren | OneFootball

Waarom ze bij Club Brugge vanavond ook een beetje voor Oekraïne supporteren | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·26 June 2024

Waarom ze bij Club Brugge vanavond ook een beetje voor Oekraïne supporteren

Article image:Waarom ze bij Club Brugge vanavond ook een beetje voor Oekraïne supporteren

Club Brugge hoopt stiekem op een goed EK voor Oekraïne, vooral vanwege Roman Yaremchuk (28), die moet vertrekken. Als Yaremchuk het goed doet op het EK, zal de interesse in hem toenemen.

Hoewel Club een vervanger zoekt voor Igor Thiago, is het vrijwel zeker dat Yaremchuk na het EK niet terugkeert naar Brugge. Hij heeft nog een contract tot 2026, maar na een matig seizoen bij Valencia, waar hij vier keer scoorde, wil hij niet terug naar Club en ook blauw-zwart wil van hem af.


OneFootball Videos


Enkele clubs hebben al interesse getoond, maar Yaremchuk wacht op betere opties die een goed EK kan opleveren. Hij scoorde al het winnende doelpunt tegen Slowakije, en Club hoopt dat Oekraïne verder komt in het toernooi zodat Yaremchuk zijn marktwaarde verhoogt.

De 17 miljoen euro die Club ooit voor hem betaalde, zal niet worden terugverdiend, zelfs niet met uitstekende prestaties op het EK. In de afgelopen twee seizoenen scoorde hij slechts tien keer en hij wordt binnenkort 29.

Een goed EK zou Club echter helpen om een deel van de investering terug te verdienen en van zijn dure contract af te komen. In de eerste twee EK-wedstrijden was Yaremchuk invaller, met Artem Dovbyk als voorkeursspits.

Het is afwachten of zijn prestatie tegen Slowakije hem een basisplaats oplevert. Ondertussen heeft Club-coach Nicky Hayen met Ferran Jutgla, die mogelijk interesse geniet van Sporting Lissabon, en de jongeren Barbera en Vermant slechts één volwaardige centrumspits tot zijn beschikking.

View publisher imprint