Verweij zet vraagtekens bij opmerkelijk transfergerucht Ajax: 'Hij zal alleen komen als...' | OneFootball

Verweij zet vraagtekens bij opmerkelijk transfergerucht Ajax: 'Hij zal alleen komen als...' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 July 2024

Verweij zet vraagtekens bij opmerkelijk transfergerucht Ajax: 'Hij zal alleen komen als...'

Article image:Verweij zet vraagtekens bij opmerkelijk transfergerucht Ajax: 'Hij zal alleen komen als...'
Article image:Verweij zet vraagtekens bij opmerkelijk transfergerucht Ajax: 'Hij zal alleen komen als...'

© De Telegraaf

Mike Verweij heeft op de rem getrapt wat betreft een mogelijke transfer van Daniele Rugani naar Ajax. Eerder deze week verscheen het gerucht dat de Amsterdamse club de verdediger van Juventus wil overnemen. Verweij schrijft echter dat de interesse in de 29-jarige Italiaan niet erg concreet is.


OneFootball Videos


De Ajax-watcher schetst in een artikel in De Telegraaf dat Ajax het water financieel aan de lippen staat en dat de club daardoor eerst moet verkopen voordat er geïnvesteerd kan worden. Wenselijk zijn verkopen van Chuba Akpom en Carlos Forbs, maar zij mogen pas na de Europa League-wedstrijd tegen Vojvodina op 1 augustus weg. Daardoor wordt ook een verkoop van Oranje-international Steven Bergwijn overwogen.

"Dat het stoplicht op rood staat, zorgt ervoor dat Kroes tientallen lijntjes heeft gelegd met spelers en zaakwaarnemers", aldus Verweij, die als voorbeeld de naam van Rugani noemt. "Maar hij zal alleen komen als beter geachte opties afvallen. De technische leiding van Ajax gaat er vanuit dat veel droomkandidaten door de vingers zullen glippen, omdat andere clubs simpelweg wél financiële armslag hebben."

De situatie zorgt ervoor dat de verwachting is dat Ajax niet op korte termijn bij de top kan aanhaken. "Hoewel Alex Kroes, die om een reactie is gevraagd, er nu voor kiest niks te zeggen, wordt verondersteld dat er op korte termijn vanuit de club aan verwachtingsmanagement wordt gedaan. Net als de personeelsleden zullen de fans door moeten krijgen dat de bomen niet meer tot in de hemel groeien. Sterker nog, waar Ajax onder Erik ten Hag en Overmars hard op weg was het FC Bayern München van Nederland te worden, daar is de club links en rechts ingehaald door Feyenoord en PSV."

Ajax is al naarstig op zoek naar een nieuwe rechtsbuiten, maar heeft liefst driemaal een 'nee' verkocht gekregen. "De naam Omari Hutchinson viel regelmatig in de Johan Cruijff Arena: Ajax mikte op een huurdeal met Chelsea, maar greep mis. Ook Bertrand Traoré en Oguz Aydin waren thema’s bij Ajax. Traoré bleek te duur en ook Aydin, die in Turkije al onder Francesco Farioli werkte, komt niet", zo schetste Voetbal International eerder deze week.

View publisher imprint