Verweij onthult: 'Ik denk dat er binnen Ajax ook mensen heel blij zijn dat dit mis is gegaan' | OneFootball

Verweij onthult: 'Ik denk dat er binnen Ajax ook mensen heel blij zijn dat dit mis is gegaan' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 September 2024

Verweij onthult: 'Ik denk dat er binnen Ajax ook mensen heel blij zijn dat dit mis is gegaan'

Article image:Verweij onthult: 'Ik denk dat er binnen Ajax ook mensen heel blij zijn dat dit mis is gegaan'
Article image:Verweij onthult: 'Ik denk dat er binnen Ajax ook mensen heel blij zijn dat dit mis is gegaan'

© Videostill De Telegraaf

Mike Verweij heeft andermaal uitleg gegeven over de afgeketste transfer van Kamaldeen Sulemana. De aanvaller van Southampton moest overkomen van Ajax, dat hem zou huren met een optie tot koop. Doordat het papierwerk niet op tijd in het Transfer Matching System (TMS) van de FIFA werd ingeleverd, werd de deal echter afgekeurd.


OneFootball Videos


Sulemana was de beoogde opvolger van Steven Bergwijn, die in het slot van de transferperiode naar het Saoedische Al-Ittihad verkaste. "Toen Ajax besloot om Bergwijn te verkopen, wisten ze dat het gigantisch kielekiele zou worden", zegt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Dat risico hebben ze gezien, zijn ze aangegaan en het ging mis."

Het afketsen van de deal leidde tot veel kritiek onder de supporters, maar binnen Ajax zijn de meningen verdeelder, zegt de Ajax-watcher. "Ik denk dat er binnen Ajax ook mensen heel blij zijn dat dit mis is gegaan. Deze jongen heeft de laatste acht wedstrijden niet gevoetbald vanwege een blessure. Hij heeft de laatste seizoenen niet heel veel gespeeld. En ik hoorde een huursom, of eigenlijk het salaris dat overgenomen werd, van enkele miljoenen euro's. Daar was gewoon niet iedereen binnen Ajax het mee eens. Ik denk dat het misschien wel een geluk bij een ongeluk is dat hij niet komt."

Presentator Pim Sedee oppert dat Sulemana al eerder in de belangstelling van Ajax stond, maar dat is volgens Valentijn Driessen geen garantie op succes. "Voor Bergwijn gold hetzelfde. Het was Marc Overmars die hem per se wilde halen. Uiteindelijk is hij niet onder het bewind van Overmars gekomen, we weten allemaal waarom", doelt de chef voetbal op het het ontslag van Overmars na diens grensoverschrijdende gedrag jegens vrouwelijke collega's. "Hij kwam toen onder Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. Dat is ook geen succes geworden. Dus het wil helemaal niet zeggen dat het een succes zou worden omdat hij toen al op het lijstje stond."

Directeur voetbalzaken Alex Kroes verkent inmiddels de markt naar transfervrije alternatieven. "Er zijn nog clubloze spelers, soms met heel veel talent en kwaliteit, die op de een of andere manier nu niet onder contract staan bij een club. Daar zijn we nu toch ook naar aan het kijken of er misschien toch nog iemand bij zit."

View publisher imprint