Vertrek van Calvin Stengs dichtbij: Feyenoorder bereikt akkoord over contract tot medio 2029 | OneFootball

Vertrek van Calvin Stengs dichtbij: Feyenoorder bereikt akkoord over contract tot medio 2029 | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 June 2024

Vertrek van Calvin Stengs dichtbij: Feyenoorder bereikt akkoord over contract tot medio 2029

Article image:Vertrek van Calvin Stengs dichtbij: Feyenoorder bereikt akkoord over contract tot medio 2029
Article image:Vertrek van Calvin Stengs dichtbij: Feyenoorder bereikt akkoord over contract tot medio 2029

© IMAGO

Calvin Stengs heeft met Lazio een principeakkoord bereikt, weet Nicolò Schira. De Feyenoorder kan bij de Romeinse club een contract tot de zomer van 2029 tekenen. In de Italiaanse hoofdstad kan hij een jaarsalaris van twee miljoen euro plus eventuele bonussen verdienen. Nu zal Lazio nog een akkoord moeten bereiken met Feyenoord over de te betalen transfersom.


OneFootball Videos


Italiaanse media meldden eerder nog dat Feyenoord het eerste bod van Lazio naast zich neer had gelegd. De Italiaanse subtopper heeft naar verluidt een aanbieding van tien miljoen euro, exclusief bonussen, op tafel gelegd bij de Rotterdamse club. Feyenoord zou echter miljoenen meer verlangen voor de 25-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler: de Nederlandse bekerwinnaar van vorig seizoen mikt naar verluidt op een transfersom van twintig miljoen euro.

Stengs werd afgelopen zomer voor zes miljoen euro door Feyenoord overgenomen van OGC Nice, dat hem daarvoor nog had verhuurd aan Royal Antwerp. De achtvoudig Oranje-international tekende een contract tot medio 2027 en presteerde uitstekend in de Rotterdamse dienst. Na een seizoen in De Kuip is de Estimated Transfer Value (ETV) van Stengs inmiddels gestegen naar 17,9 miljoen euro.

De creatieveling groeide onder Arne Slot uit tot een van de sterkhouders en stond 43 keer namens de Rotterdamse club binnen de lijnen. Hierin was hij goed voor acht doelpunten en liefst achttien assists. In De Kuip ligt de achtvoudig Oranje-international vast tot de zomer van 2027.

Eerder werd al bekend dat Lazio, indien het niet lukt om Stengs aan te trekken, twee voormalig transfertargets van Ajax in het vizier heeft. De Italianen zouden de namen van Eduard Spertsyan en Bilal El Khannouss op hun verlanglijstje hebben genoteerd. Laatstgenoemde werd vorig jaar aan een overstap naar Amsterdam gelinkt, terwijl Spertsyan recentelijk wederom aan een transfer naar de Johan Cruijff ArenA werd gekoppeld. Ook Ezequiel Fernández (Boca Juniors) staat op de lijst bij i Biancocelesti.

View publisher imprint