Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz lost puzzel op middenveld op met basisdebutant | OneFootball

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz lost puzzel op middenveld op met basisdebutant | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·5 October 2024

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz lost puzzel op middenveld op met basisdebutant

Article image:Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz lost puzzel op middenveld op met basisdebutant

Met de blessures van Jerdy Schouten en Joey Veerman mist Peter Bosz zaterdagavond zijn gehele controlerende blok op het middenveld wanneer PSV het in eigen huis opneemt tegen Sparta. Om deze puzzel op te lossen, verwacht het Algemeen Dagblad dat de oefenmeester kiest voor basisdebutant Tygo Land.

Op het middenveld heeft PSV de afgelopen weken een aardig jasje uitgedaan. Afgelopen weekend raakte Veerman geblesseerd in de wedstrijd tegen Willem II, terwijl Schouten last heeft van algehele vermoeidheid na het Champions League-duel met Sporting Portugal. De verwachting is dan ook dat Land, die tot dusver alleen vijf keer mocht invallen in de hoofdmacht, zijn basisdebuut zal maken. Hij zal vermoedelijk het middenveld vormen met Ismael Saibari en Malik Tillman, waardoor Guus Til weer op de bank belandt.


OneFootball Videos


Dat betekent ook dat er voorin weer een plekje vrijkomt op de linkerflank. Die plaats zal waarschijnlijk worden ingevuld door Noa Lang, die het de afgelopen weken vooral heeft moeten doen met invalbeurten. Ook op de andere flank kiest Bosz er vermoedelijk voor een wissel door te voeren. Ivan Perisic neemt daar naar verwachting de basisplaats van Johan Bakayoko over.

Achterin staat er nog een vraagteken achter de naam van Rick Karsdorp. De rechtsback kreeg een knietje tegen Sporting Portugal en kan mogelijk niet meespelen. De verwachting is daarom dat Mauro Júnior zijn positie aan de rechterkant van de verdediging behoudt, terwijl Matteo Dams op de linksbackpositie blijft staan.

Vermoedelijke opstelling PSV

Benítez; Mauro, Flamingo, Boscagli, Dams; Land, Saibari, Tillman; Perisic, De Jong, Lang.

Vermoedelijke opstelling Sparta

Olij; Reith, Meissen, Eerdhuijzen, Van der Kust; Kitolano, Verschueren, Clement; Neghli, Lauritsen, Nassoh.

View publisher imprint