Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert twee wijzigingen door tegen Frankrijk | OneFootball

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert twee wijzigingen door tegen Frankrijk | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·21 June 2024

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert twee wijzigingen door tegen Frankrijk

Article image:Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert twee wijzigingen door tegen Frankrijk

Ronald Koeman wijzigt de opstelling van het Nederlands elftal voor het duel met Frankrijk op twee plekken ten opzichte van de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Naast Jeremie Frimpong heeft ook Georginio Wijnaldum een basisplaats. Dat verwacht het Algemeen Dagblad althans. Frimpong en Wijnaldum kwamen in de wedstrijd tegen Polen nog als invaller binnen de lijnen.

Frimpong maakte in de laatste twee oefeninterlands in de aanloop naar het Europees Kampioenschap in Duitsland een sterke indruk. Vooral in de wedstrijd tegen Canada liet hij zien van grote waarde te kunnen zijn voor Oranje. Met een doelpunt en een assist had hij een groot aandeel in de 4-0 overwinning. Frimpong leek zich misschien wel in de basis te hebben gespeeld, maar Koeman koos in de eerste groepswedstrijd ‘gewoon’ tegen Denzel Dumfries. De vleugelverdediger van Internazionale verschijnt ook tegen Frankrijk aan de aftrap, oftewel: Frimpong en Dumfries gaan samen de rechterflank bestrijken.


OneFootball Videos


Dat is de verwachting van het AD althans. Koeman wilde zich in de aanloop naar de kraker tegen de Fransen niet uitlaten over zijn plannen, maar gezien de ijzersterke linkerkant van Les Bleus ligt het in de lijn der verwachting dat hij op de rechterkant een wijziging doorvoert. De mogelijke basisplaats voor Frimpong gaat ten koste van Xavi Simons, die tegen Polen opnieuw weinig tot niet in het spel van Oranje voor kwam. Ook op het middenveld wordt een wijziging verwacht. Joey Veerman maakte een sterke indruk in de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland, maar was tegen Polen ongelukkig. Koeman haalde Veerman na een uur al naar de kant. Wijnaldum verving hem en de routinier stevent af op een basisplaats tegen de Fransen.

Koeman lijkt voor de rest vast te houden aan dezelfde namen als tegen de Polen. Bart Verbruggen verdedigt uiteraard het duel. De achterhoede wordt gecompleteerd door Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders behouden hun basisplaats op het middenveld, terwijl Memphis Depay en Cody Gakpo samen met Frimpong voor het gevaar en de doelpunten moeten gaan zorgen. De ontmoeting in Leipzig begint om 21.00 uur. De winnaar kan de achtste finales haast niet meer ontgaan.

View publisher imprint