Vermoedelijke opstelling Oranje: deze namen worden verwacht tegen Polen | OneFootball

Vermoedelijke opstelling Oranje: deze namen worden verwacht tegen Polen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·16 June 2024

Vermoedelijke opstelling Oranje: deze namen worden verwacht tegen Polen

Article image:Vermoedelijke opstelling Oranje: deze namen worden verwacht tegen Polen

Oranje maakt zich op voor de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap. Vandaag (zondag) om 15.00 uur is Polen de tegenstander in Hamburg. Daarin zal Ronald Koeman met dezelfde elf aantreden als in het laatste oefenduel tegen IJsland, zo verwacht het Algemeen Dagblad.

Achterin betekent dat basisplaatsen voor Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. Met dat tweetal aan de aftrap zorgt dat ervoor dat spelers als Matthijs de Ligt, Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong het moeten doen met een reserverol. Aan de linkerkant van de verdediging kiest Koeman naar verwachting voor Nathan Aké.


OneFootball Videos


Met het wegvallen van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners heeft Koeman op het middenveld weinig te kiezen. De verwachting is dat hij tegen Polen gaat aantreden zonder echte nummer tien. Dat betekent dat het PSV-duo Joey Veerman en Jerdy Schouten een koppeltje vormt, terwijl Tijjani Reijnders de meest vooruitgeschoven pion op het middenveld is.

In de voorhoede kiest Koeman naar verwachting voor Memphis Depay in de punt van de aanval. Hij zal worden geflankeerd door Cody Gakpo en Xavi Simons. Dat drietal moet tegen Polen dus voor de doelpunten gaan zorgen.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Reijnders; Simons, Depay, Gakpo.

View publisher imprint