Veelbesproken jonge Ajacied droomt van snel ArenA-debuut na Doelpunt van de Maand | OneFootball

Veelbesproken jonge Ajacied droomt van snel ArenA-debuut na Doelpunt van de Maand | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·25 September 2024

Veelbesproken jonge Ajacied droomt van snel ArenA-debuut na Doelpunt van de Maand

Article image:Veelbesproken jonge Ajacied droomt van snel ArenA-debuut na Doelpunt van de Maand

Jan Faberski heeft de Lasse Schöne-prijs gewonnen voor het mooiste doelpunt van de maand augustus bij Ajax. De buitenspeler hoopt nu nog meer rendement aan zijn spel toe te voegen en droomt van de Johan Cruijff ArenA.

Faberski is een achttienjarige Pool, die afgelopen weekend al werd getipt door Hans Kraay jr. De analist denkt dat de buitenspeler al klaar is voor wedstrijden bij de hoofdmacht van Ajax, nu hij furore maakt bij Jong Ajax. Met een lange dribbel en een schot in de rechterbovenhoek werd zijn doelpunt tegen FC Eindhoven verkozen tot doelpunt van de maand augustus.


OneFootball Videos


Daarbij moest de jongeling afrekenen met onder andere goals van Kenneth Taylor en Jorrel Hato. Bij Ajax TV kijkt hij de genomineerde doelpunten nog eens terug. Hij levert vervolgens met bravoure de volgende conclusie: "Mooie goals, boys, maar er is maar één winnaar."

Faberski kijkt vervolgens vooruit naar de toekomst. "Ik ben blij met de vele minuten die ik krijg. Ik wil creatief zijn, dribbels maken, assists en goals leveren. Er moet nog meer komen, het rendement mag een beetje omhoog." Als hem gevraagd wordt, waar hij van droomt, wijst hij naar de ArenA. "Het is een grote droom, maar hoop dat die in vervulling mag gaan."

View publisher imprint