Van Marwijk geniet van Eredivisionist met 'voetballende kwaliteiten voor absolute top' | OneFootball

Van Marwijk geniet van Eredivisionist met 'voetballende kwaliteiten voor absolute top' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 October 2024

Van Marwijk geniet van Eredivisionist met 'voetballende kwaliteiten voor absolute top'

Article image:Van Marwijk geniet van Eredivisionist met 'voetballende kwaliteiten voor absolute top'
Article image:Van Marwijk geniet van Eredivisionist met 'voetballende kwaliteiten voor absolute top'

© IMAGO

Bert van Marwijk geniet van Alen Halilovic. De smaakmaker van Fortuna Sittard ziet bij de 28-jarige Kroaat exceptionele kwaliteiten en vraagt zich af waarom hij het nooit in de absolute top heeft kunnen waarmaken. Voetballend heeft Halilovic daarvoor namelijk wel de kwaliteiten, meent de voormalig bondscoach van Oranje.


OneFootball Videos


"Een speler waar ik al langer graag naar kijk, is Alen Halilovic. Een jongen met een verleden, over wie al veel is gezegd en geschreven. Maar zeker een speler die het verschil kan maken. Een échte, noem ik dat. Fijne voetballer, mooie techniek", zegt Van Marwijk in gesprek met Voetbal International.

Van Marwijk vraagt zich af welke stappen de aanvallende middenvelder annex buitenspeler nog kan zetten. "Natuurlijk komen er nog heel veel andere dingen bij kijken om het ook op een hoger niveau te kunnen waarmaken. Dan moet je het ook constant kunnen brengen. Ik weet niet of dat er nog in zit voor hem, daar ken ik hem niet goed genoeg voor."

"Er zullen vast redenen zijn dat hij het in de absolute top niet heeft gehaald", vervolgt Van Marwijk, die nu werkzaam is als adviseur van MVV. "Maar hij heeft er zeker de voetballende kwaliteiten voor. Of hij een beetje een speler is zoals ik vroeger? Dat is waarom hij me speciaal opvalt, misschien." De tienvoudig international kwam dit seizoen tot twee goals en een assist in acht wedstrijden. Afgelopen voetbaljaargang was de voormalig speler van onder meer Barcelona en AC Milan in 34 duels goed voor 5 goals en 2 assists.

View publisher imprint