Van Hooijdonk ziet 'uitschieter' bij Feyenoord: 'Dat is het beste signaal' | OneFootball

Van Hooijdonk ziet 'uitschieter' bij Feyenoord: 'Dat is het beste signaal' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 October 2024

Van Hooijdonk ziet 'uitschieter' bij Feyenoord: 'Dat is het beste signaal'

Article image:Van Hooijdonk ziet 'uitschieter' bij Feyenoord: 'Dat is het beste signaal'
Article image:Van Hooijdonk ziet 'uitschieter' bij Feyenoord: 'Dat is het beste signaal'

© Ziggo Sport

Pierre van Hooijdonk heeft zich tegenover Voetbal International uitgelaten over de seizoenstart van Feyenoord. De 46-voudig international van Oranje vindt dat de clubleiding van de Rotterdammers afgelopen zomer niet maximaal heeft gepresteerd. Toch wijst de oud-Feyenoorder nieuweling In-Beom Hwang als lichtpuntje aan.


OneFootball Videos


Van Hooijdonk ziet dat Feyenoord het lastig heeft dit seizoen, maar weet wel wat ten grondslag ligt aan het stroeve verloop tot nu toe. “Simpel: Feyenoord heeft veel te veel laten liggen. Maar ik vind het logisch dat het gebeurt. Het is een reality-check van een nieuwe ploeg, na een tijdperk waarin de club verwend is dankzij een toptrainer (Arne Slot, red.). Dit is niet volgens de standaard van de laatste jaren. Slot heeft er meer dan het maximale uitgeperst. Maar ik vind dat de clubleiding dat deze zomer niet heeft gedaan”, geeft de huidig analist van de NOS aan.

“Kijk maar: Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Yankuba Minteh zijn weg. Ik heb gezegd dat Feyenoord niets in de Champions League te zoeken had, maar toen wonnen ze daarna van Girona. Ik sta er nog achter. Dat waren twee ploegen die allebei niet goed waren. Feyenoord trok toevallig aan het langste eind. Op de gemoedstoestand van Rotterdam heeft het een positief effect gehad. Zeker omdat FC Twente daarna ook met wat fortuin werd verslagen. Iedereen ziet verder toch dat de club kwalitatief enorm ingeleverd heeft? Dat gaat de komende twee maanden echt niet veranderen”, vervolgde Van Hooijdonk, die wel een positieve uitschieter aanwijst.

“In-beom Hwang. Waar ik aan zie dat hij door de groep geaccepteerd wordt? Aan het feit dat hij alle ballen krijgt. Dat is het beste signaal. Bepalende spelers als Quinten Timber en Dávid Hancko zoeken hem meteen. Hij krijgt veel vertrouwen. Dan is het ook nog eens lekker dat hij zo’n aardige trap heeft, terwijl hij meteen scoort. Ik vind Timber trouwens op zijn manier ook een uitschieter. Een aanjager, kwaliteitsspeler. Alleen hij moet wel oppassen dat hij door de druk niet teveel hooi op zijn vork gaat nemen. Dat hij alles wil gaan doen en oplossen. Het is mooi en het tekent zijn verantwoordelijkheidsgevoel, maar dan bestaat het risico dat hij kwalitatief wegzakt. En dat kan Feyenoord niet gebruiken nu”, aldus de voormalig spits.

Dennis te Kloese liet zich eerder deze week ook al positief uit over Hwang. "Hij kwam met de fysieke voorwaarden die we nodig hadden", zei de algemeen directeur tegenover Voetbal International over de 28-jarige middenvelder. "Dit gaat steeds belangrijker worden. Iedereen praat over de kalender en hoe druk het allemaal wel niet is. Met 34 competitiewedstrijden, een aantal bekerduels, de Champions League, tikt het aardig aan, terwijl iemand zoals Quinten Timber zo maar veertien extra wedstrijden zou kunnen spelen met het Nederlands elftal. Daarvoor moet je wel je selectie goed inrichten, want dit schema gaat niet zomaar van de ene op de andere dag weg."

Hwang kwam afgelopen zomer over van Rode Ster Belgrado voor een bedrag van 5,5 miljoen euro. De 62-voudig international tekende een contract tot de zomer van 2028 in De Kuip. In zijn eerste vijf wedstrijden voor Feyenoord scoorde hij een keer, nadat de rechtspoot dit seizoen in zeven wedstrijden voor Rode Ster al vijf assists noteerde.

View publisher imprint