Van Hanegem kritisch: "Verder deed hij eigenlijk alles verkeerd" | OneFootball

Van Hanegem kritisch: "Verder deed hij eigenlijk alles verkeerd" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·6 October 2024

Van Hanegem kritisch: "Verder deed hij eigenlijk alles verkeerd"

Article image:Van Hanegem kritisch: "Verder deed hij eigenlijk alles verkeerd"

Ayase Ueda heeft nog niet kunnen overtuigen bij Feyenoord. De Japanner maakte wel een belangrijk doelpunt tegen FC Twente, maar Willem van Hanegem is kritisch op zijn spel. Ook Igor Paixão en Ibrahim Osman maakten tegen de Tukkers geen onbetwistbare indruk.

"Feyenoord zag ik een halfuur lang proberen als een kip zonder kop FC Twente onder druk te zetten," begint Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Werkelijk overal waren ze te laat. En ik zie in het veld dan ook niemand die zegt dat lukraak naar verdedigers sprinten niet slim is en het probeert aan te passen. Dan bevalt mij Hwang In-beom nog het meest; dat doelpunt met zijn zwakke been was ook weer zo’n moment dat je denkt dat hij de ploeg beter kan gaan maken."


OneFootball Videos


Van Hanegem zag een matig aanvalstrio bij Feyenoord op het veld staan. "Winnen terwijl de hele voorhoede zo zwak speelt, dat is dan wel lekker. Igor Paixão deed maar weer wat, Ibrahim Osman heb ik nog niet op veel goeds kunnen betrappen, en Ayase Ueda is een mysterie. Die kopbal was mooi, dat lukte hem ook al tegen NAC, maar verder deed hij eigenlijk alles verkeerd. Terwijl hij nu toch echt een kans van maanden heeft om het te laten zien. Maar het houdt nog niet over."

Van Hanegem zag de bezoekers ook geen constant hoog niveau halen in De Kuip. "Bij FC Twente hoorde ik trainer Joseph Oosting na afloop zeggen dat het zijn elftal wel was gelukt tegen Manchester United. Dat is dus het gevaar van een resultaat halen in zo’n wedstrijd, dat je daar het hele seizoen trots op blijft. FC Twente mocht blij zijn met dat punt, maar in De Kuip vielen ze op een gegeven moment echt heel ver terug. Als je zo domineert in de openingsfase, kun je gewoon niet met 2-0 achter gaan rusten."

View publisher imprint