Van der Gijp geniet van EK-sensatie: 'Op die leeftijd sliep ik nog naast mijn moeder' | OneFootball

Van der Gijp geniet van EK-sensatie: 'Op die leeftijd sliep ik nog naast mijn moeder' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·16 June 2024

Van der Gijp geniet van EK-sensatie: 'Op die leeftijd sliep ik nog naast mijn moeder'

Article image:Van der Gijp geniet van EK-sensatie: 'Op die leeftijd sliep ik nog naast mijn moeder'

René van der Gijp heeft zaterdag genoten van het EK-debuut van de pas zestienjarige Lamine Yamal, die namens Spanje in de basis begon tegen Kroatië. Op slag van rust stond het supertalent van FC Barcelona aan de basis van de treffer van Dani Carvajal, die de eindstand op 3-0 in Spaans voordeel bepaalde.

Van der Gijp heeft zich de eerste twee speeldagen van het EK 'kostelijk vermaakt', zegt de oud-international in Vandaag Inside Oranje. "Bij de Spanjaarden kan ik dan toch wel genieten van zo'n mannetje van zestien jaar. Op die leeftijd sliep ik nog naast mijn moeder, man!" De buitenspeler maakte volgens Van der Gijp een zeer volwassen indruk, terwijl ook de man op de linkerflank - Nico Williams - zich positief onderscheidde.


OneFootball Videos


Lamal werd met zijn basisplaats tegen de Kroaten in een klap de jongste speler aller tijden die in actie kwam op een Europees Kampioenschap voetbal. De Barcelona-speler lost met zijn leeftijd van zestien jaar en 388 dagen Kacper Kozlowski af. De Pool, die de afgelopen twee jaar door Brighton & Hove Albion werd verhuurd aan Vitesse, was drie jaar geleden 17 aar en 246 dagen oud toen hij in de basis begon tegen Spanje.

View publisher imprint