Van den Brom: 'Hij heeft zijn onzekerheid van Ajax meegenomen naar nationale team' | OneFootball

Van den Brom: 'Hij heeft zijn onzekerheid van Ajax meegenomen naar nationale team' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 June 2024

Van den Brom: 'Hij heeft zijn onzekerheid van Ajax meegenomen naar nationale team'

Article image:Van den Brom: 'Hij heeft zijn onzekerheid van Ajax meegenomen naar nationale team'
Article image:Van den Brom: 'Hij heeft zijn onzekerheid van Ajax meegenomen naar nationale team'

© Videostill NOS

John van den Brom is totaal niet onder de indruk van wat Josip Sutalo dit EK laat zien. De centrale verdediger kon afgelopen seizoen bij Ajax al niet imponeren en lijkt zijn slechte vorm nu door te zetten in het shirt van Kroatië. Volgens de Vitesse-trainer heeft Sutalo een gebrek aan vertrouwen.


OneFootball Videos


“Ik vind dat hij zijn onzekerheid die hij het hele seizoen bij Ajax heeft uitgestraald heeft meegenomen naar het nationale team”, vertelt Van den Brom aan tafel bij Studio Fußball van de NOS. “Ik weet niet wat hij hier wilde doen, maar als je als centrale verdediger zo verdedigt in de zestien. Dat past niet bij een international”, blikt de Vitesse-trainer terug op een moment in de tiende minuut van de wedstrijd tegen Albanië, waarbij Sutalo een bal volledig verkeerd raakt wanneer hij hem weg probeert te schieten.

“Hij is heel ongelukkig in het verdedigen. Een speler die echt vertrouwen heeft doet dit veel beter dan in dit geval. Dit was dan een goal tegen Albanië. Zonde, niet nodig”, aldus Van den Brom over de late gelijkmaker van Albanees Klaus Gjasula tegen Kroatië afgelopen woensdag. Kroatië eindigde in Groep B als derde met slechts twee punten.

Kees Kwakman liet in het programma EK-praat van ESPN al blijken niet onder de indruk te zijn van de 24-jarige mandekker. "Over Sutalo verbaas je je elke keer weer", zei hij. "Je houdt je hart vast als hij aan de bal is. Misschien dat het met een andere coach beter gaat bij Ajax, maar ik kan het me eigenlijk niet voorstellen als je hem ook dit EK ziet stuntelen."

Sutalo kwam in zijn eerste seizoen bij Ajax tot 32 duels en wist daarin een doelpunt te maken. De international was onderdeel van een van de meest gepasseerde verdedigingen in de clubhistorie van Ajax. In de Eredivisie kregen de Amsterdammers in 34 duels liefst 61 tegentreffers te verwerken. PSV-doelman Walter Benítez hoefde bijna drie keer minder te vissen (21 tegendoelpunten) en ook Almere City FC (59) en RKC Waalwijk (56) hielden de verdediging beter bij elkaar dan de recordkampioen van Nederland.

View publisher imprint