Valentijn Driessen noemt 5 internationals waarvan Ronald Koeman per direct afscheid moet nemen | OneFootball

Valentijn Driessen noemt 5 internationals waarvan Ronald Koeman per direct afscheid moet nemen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 July 2024

Valentijn Driessen noemt 5 internationals waarvan Ronald Koeman per direct afscheid moet nemen

Article image:Valentijn Driessen noemt 5 internationals waarvan Ronald Koeman per direct afscheid moet nemen
Article image:Valentijn Driessen noemt 5 internationals waarvan Ronald Koeman per direct afscheid moet nemen

© De Telegraaf

Met het EK achter de rug is het voor Ronald Koeman tijd om door te selecteren, zo vindt Valentijn Driessen. Volgens de Chef Voetbal van De Telegraaf komen meerdere internationals in aanmerking voor een afscheid in het Nederlands elftal en wordt het daarmee tijd voor een nieuwe lichting.


OneFootball Videos


“Wie na de uitschakeling zijn oor te luister legde in ons land, hoorde overal dat Oranje het aankijken nauwelijks waard was”, is de pijnlijke conclusie van Driessen. Het Nederlands elftal kende een dramatische start op het EK, maar herpakte zich met de 3-0 overwinning op Roemenië. De zege in de achtste finale bleek uiteindelijk een van de spaarzame hoogtepunten op het EK in Duitsland voor Oranje.

Driessen zag de kritiek dan ook toenemen gedurende het toernooi: “Vooral de kritiek op de niet leverende Memphis Depay was kiezelhard en ook Koeman moest het ontgelden. Omdat hij Depay en de ouwe hap met Virgil van Dijk, Daley Blind en Georginio Wijnaldum de hand boven het hoofd hield, de jammerende aansteller Xavi Simons niet aanpakte en zich als bondscoach allerminst een avonturier toonde en als een ’schijtlijster’ werd neergezet.”

Hoewel Driessen het in zijn column opneemt voor Stefan de Vrij, die een uitstekend EK speelde, is de journalist van mening dat de verdediger van Inter zijn laatste eindtoernooi heeft meegemaakt: “Koeman moet zijn oogappels lozen, de dertigers op wie hij tevergeefs zijn geld zette in Duitsland zoals Van Dijk, Depay, Wijnaldum, Blind en ook De Vrij.”

“Uit eigen ervaring van het WK 1994 in Amerika weet de bondscoach hoe fit je moet zijn”, concludeert Driessen. “Toen vielen Ruud Gullit en Marco van Basten vooraf weg, ging Frank Rijkaard letterlijk door z’n hoeven en konden Jan Wouters en Koeman zelf het niet meer belopen. Met een transitie zal er ook een andere hiërarchie komen bij Oranje. En daar is het na acht jaar de hoogste tijd voor om de onder Koeman vastgeroeste boel vlot te trekken.”

View publisher imprint