Union krijgt tweede grootste transfersom ooit, Amoura kan meteen zijn debuut maken op... Anderlecht | OneFootball

Union krijgt tweede grootste transfersom ooit, Amoura kan meteen zijn debuut maken op... Anderlecht | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·6 July 2024

Union krijgt tweede grootste transfersom ooit, Amoura kan meteen zijn debuut maken op... Anderlecht

Article image:Union krijgt tweede grootste transfersom ooit, Amoura kan meteen zijn debuut maken op... Anderlecht

Mohamed Amoura is steeds dichter bij Wolfsburg. De clubs staan dichtbij een akkoord en de Bundesliga wenkt voor de Algerijn.

Net als Victor Boniface voor hem, zal Mohamed Amoura slechts één seizoen nodig hebben gehad bij Union Saint-Gilloise om Europa aan zijn voeten te krijgen. Ondanks dat hij het na Nieuwjaar wat moeilijker had, maakte zijn seizoen met 22 goals van hem al snel een zeer begeerd doelwit.


OneFootball Videos


De afgelopen weken is Wolfsburg een van de meest concrete kandidaten geworden. De Wolven staan nu op het punt hem te rekruteren.

Volgens Sky Sports-journalist Florian Plettenberg is de deal bijna rond, er moeten nog enkele details worden geregeld. De krant Kicker voegt eraan toe dat Amoura een contract zal tekenen tot 2029 en naar verluidt 17 miljoen zal opleveren voor Union.

Een fennek bij de Wolven

Dit zou de op één na duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van Union worden, na Victor Boniface (21,7 miljoen), maar ruim voor Casper Nielsen (7,5 miljoen).

Als de deal snel wordt afgerond, zou Mohamed Amoura zijn eerste wedstrijd in zijn nieuwe kleuren kunnen spelen... tegen Anderlecht, in een vriendschappelijke wedstrijd van de Paars-witten tegen Wolfsburg.

View publisher imprint