Ueda eindelijk trefzeker tijdens overwinning voor Feyenoord | OneFootball

FR12.nl

·22 September 2024

Ueda eindelijk trefzeker tijdens overwinning voor Feyenoord

Article image:Ueda eindelijk trefzeker tijdens overwinning voor Feyenoord

Zijn laatste doelpunt in een officiële wedstrijd voor Feyenoord was op 12 mei 2024 tegen NEC, maar zondagmiddag wist Ayase Ueda eindelijk weer het net te vinden. De Japanner was belangrijk met zijn doelpunt in de overwinning op NAC Breda. De Rotterdammers wonnen uiteindelijk met 2-0.

Aan de aftrap liet Brian Priske een aantal andere spelers beginnen ten opzichte van de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen van afgelopen donderdag. Zo koos de trainer ervoor om weer te spelen in een 4-3-3 formatie, waarbij in de verdediging Dávid Hancko weer begon als centrale verdediger. Dit betekende dat Gijs Smal ook weer in de basis kon starten. In de aanval gaf de Deen de voorkeur aan Ibrahim Osman als rechtsbuiten, die voor het eerst in de basis begon bij Feyenoord.

Feyenoord begon op het eerste oog niet heel geconcentreerd aan de wedstrijd, maar toch kon Antoni Milambo al na vijf minuten zijn elftal op voorsprong schieten. In-Beom Hwang stuurde Osman de diepte in, waarna de buitenspeler de bal perfect voor de goal kon leggen. Toch moesten de Rotterdammers verder zoeken naar een doelpunt en dat duurde erg lang. Meerdere schoten en corners vlogen langs de goal en na 27 minuten voetballen kwam de volgende tegenvaller voor het elftal van Priske.

Santiago Gimenez was namelijk de hele wedstrijd al ongelukkig en deed na bijna een half uur spelen zijn uiterste best om een duel te winnen, maar dit zorgde er ook voor dat hij een hamstringblessure opliep. De Mexicaan moest per brancard het veld verlaten en werd vervangen door Ayase Ueda. De Japanner greep direct zijn kans en kopte Feyenoord na vijf minuten op voorsprong. De spits profiteerde van een goede voorzet van Gijs Smal vanaf de linkerkant van het veld.

Bij de start van de tweede helft werd wederom duidelijk dat de selectie van Feyenoord nog niet op het toppunt zit qua fitheid. Osman kon niet meer dan één helft spelen en werd direct na rust vervangen voor Anis Hadj Moussa. Terwijl de ploeg uit Breda de intentie had om te zoeken naar de gelijkmaker, gaf ook de thuisploeg de jacht naar een tweede doelpunt niet op. Na een paar minuten in de tweede helft stak Timber het hele veld over om Paixão in stelling te brengen, maar de vleugelspeler kwam niet voorbij de doelman van NAC.

Halverwege de tweede helft kreeg Feyenoord een steuntje in de rug. De Rotterdammers hadden moeite om het spel van de uitploeg te doorbreken, maar toen een schot op de hand van een verdediger van NAC terecht kwam, ging de bal op de stip. Timber nam de verantwoordelijkheid op zich en verdubbelde de voorsprong. In het restant van de wedstrijd bleven serieuze kansen, op een omhaal van Luka Ivanusec na, uit.

OpstellingenFeyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Smal; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Gimenez, Paixão. NAC Breda: Bielica; Valerius, Greiml, Van den Bergh, Kemper; Oldrup Jensen, Balard; Garbett, Janosek, Sauer; Omarsson.