Toptransfer Borussia Dortmund biedt uitkomst voor Mats Wieffer | OneFootball

Toptransfer Borussia Dortmund biedt uitkomst voor Mats Wieffer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 June 2024

Toptransfer Borussia Dortmund biedt uitkomst voor Mats Wieffer

Article image:Toptransfer Borussia Dortmund biedt uitkomst voor Mats Wieffer
Article image:Toptransfer Borussia Dortmund biedt uitkomst voor Mats Wieffer
Article image:Toptransfer Borussia Dortmund biedt uitkomst voor Mats Wieffer

© IMAGO

Mats Wieffer is op de radar verschenen van Brighton & Hove Albion. De middenmoter uit de Premier League heeft inmiddels al een eerste bod uitgebracht op de spelverdeler van Feyenoord en wil Wieffer daarmee uit handen houden van bijvoorbeeld AC Milan. Maar doet Wieffer er zelf wel verstandig aan om een dergelijke overstap te maken?


OneFootball Videos


"Ik zou het wel een slimme stap vinden", zei commentator Sjors Blaauw bij Voetbalpraat van ESPN. "Brighton staat erom bekend dat ze doordacht handelen in spelers. Dat ze spelers halen met een plan, en niet gewoon met hagel schieten en maar zien of het iets wordt. Spelers zijn er aanmerkelijk beter geworden, meer waard geworden en international geworden." Zijn collega, Leo Driessen, is het met Blaauw eens: "Goede stap, mooie club."

Volgens ingewijden verlangt Feyenoord 'een schamele 30 miljoen Britse pond (circa 35 miljoen euro, red.)' voor Wieffer. Het is niet duidelijk of het bod van Brighton daarbij in de buurt komt. Toch lijkt een zomerse transfer wel ophanden: Feyenoord vermoedt dat Wieffer niet langer te behouden is en zou al een buitenlandse vervanger op het oog hebben, van wie de identiteit nog niet bekend is.

The Seagulls zien in Wieffer een ideale vervanger van Pascal Groß, die in de belangstelling staat van Borussia Dortmund. De 33-jarige middenvelder staat al sinds 2017 onder contract bij Brighton & Hove Albion, speelde 261 wedstrijden voor de club, en staat misschien wel symbool voor de opmars van Brighton tot een stabiele Premier League-club de afgelopen jaren.

Article image:Toptransfer Borussia Dortmund biedt uitkomst voor Mats Wieffer

© IMAGO - Pascal Groß is momenteel met Duitsland actief op het EK.

Gezien het feit dat Brighton & Hove Albion de laatste jaren behoorlijk stabiel presteert, zou het een mooie springplank kunnen zijn voor Wieffer. Echter tonen de data van SciSports een ander beeld. De één ster op ontwikkeling in de Career Advice Tool laat zien dat Wieffer in Brighton geen verdere stappen kan zetten en feitelijk stil zal komen te staan in zijn ontwikkeling. In dat opzicht zou een stap hogerop, naar bijvoorbeeld AC Milan, beter voor zijn loopbaan zijn.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

De één ster op speeltijd bevestigt eigenlijk het beeld dat Wieffer bij Brighton & Hove Albion stil zal komen te staan in zijn ontwikkeling. The Seagulls, die sinds het vertrek van Roberto De Zerbi zonder hoofdtrainer zitten, beschikken met Groß, Carlos Baleba, Billy Gilmour, Jack Hinshelwood, Yasin Ayari en James Milner al over zes middenvelders. De komst van Wieffer is in dat opzicht overbodig. Dat kan echter veranderen bij een vertrek van Groß. De Duitse routinier was afgelopen seizoen onder De Zerbi een vaste waarde. Zijn vertrek kan zodoende de Club Fit van Wieffer met Brighton & Hove Albion flink doen laten stijgen.

De ontwikkeling van Pascal Groß en Mats Wieffer in Skill.

Zodra Brighton afscheid heeft genomen van Groß, ziet de wereld er totaal anders uit voor Wieffer. De middenvelder past goed bij de speelstijl van de club en kan dan minuten maken in de Premier League. Weliswaar niet op het niveau waar Wieffer op hoort te acteren. Desondanks kan Brighton wel dienen als een ideale springplank naar de absolute top, aangezien de Oranje-international alle kwaliteiten heeft om op Champions League-niveau zijn minuten te maken.

View publisher imprint