Theo Janssen: 'Ik denk dat hij aan de bal vaster en beter is dan Haaland' | OneFootball

Theo Janssen: 'Ik denk dat hij aan de bal vaster en beter is dan Haaland' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 October 2024

Theo Janssen: 'Ik denk dat hij aan de bal vaster en beter is dan Haaland'

Article image:Theo Janssen: 'Ik denk dat hij aan de bal vaster en beter is dan Haaland'
Article image:Theo Janssen: 'Ik denk dat hij aan de bal vaster en beter is dan Haaland'

© Videostill Ziggo Sport

Theo Janssen is lovend over Brian Brobbey. De spits was vorig seizoen een van de sleutelspelers bij Ajax, maar heeft dit seizoen moeite om zijn draai te vinden. Desalniettemin ziet Janssen dat de 22-jarige aanvaller over bepaalde waardevolle kwaliteiten beschikt en op vlakken zelfs beter is dan Manchester City-spits Erling Braut Haaland.


OneFootball Videos


Het Nederlands elftal treedt maandagavond in de Nations League aan tegen Duitsland. De verwachting is daarbij dat Brobbey in de punt van de aanval plaats mag nemen. Hij zal naar verwachting gedekt worden door Antonio Rüdiger van Real Madrid en Jonathan Tah van Bayer Leverkusen.

"Ik denk dat Brobbey aan de bal vaster en beter is dan Haaland", zei Janssen zondagavond bij Studio Voetbal in aanloop naar de wedstrijd tegen Duitsland. "Ik denk dus dat dat wel interessant wordt. Haaland is naar de goal toe de allerbeste, laten we even duidelijk zijn. Maar in het voetballen is hij wat minder, daar is hij wat beperkter."

De oud-middenvelder van Ajax, FC Twente en Vitesse kreeg bijval van Rafael van der Vaart. "Hij zegt nu iets wat heel veel mensen gek vinden, maar hij heeft wel gelijk." De voormalig Oranje-international bracht daarna meteen een belangrijke nuance aan. "Het verschil is wel dat Haaland er honderd maakt, terwijl Brobbey er vijf maakt." Brobbey staat dit seizoen na elf duels bij Ajax op een goal en twee assists. Haaland staat na tien wedstrijden op elf goals.

Bij het Nederlands elftal is het nog onduidelijk wie eerste spits is, aangezien Memphis Depay, die tot voor kort eerste keus was, ontbreekt. Brobbey vecht met Joshua Zirkzee om een basisplek, maar volgens Janssen is het beter als er snel een keuze wordt gemaakt. "Ik ben van mening dat je één spits vertrouwen moet geven", zei hij. "Daar moet je een team omheen bouwen. Als je iedere week met een andere spits speelt, is dat verschrikkelijk. Dan moet je als middenvelder heel andere dingen doen, als buitenspeler worden er heel andere dingen van je verwacht. Je moet een keuze maken."

View publisher imprint