Te Kloese: "Ik ga sommige van mijn ECA-collega's erop aanspreken" | OneFootball

Te Kloese: "Ik ga sommige van mijn ECA-collega's erop aanspreken" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·7 September 2024

Te Kloese: "Ik ga sommige van mijn ECA-collega's erop aanspreken"

Article image:Te Kloese: "Ik ga sommige van mijn ECA-collega's erop aanspreken"

Dennis te Kloese heeft de afgelopen dagen veel gesproken met de media om te vertellen hoe hij de transferperiode heeft ervaren. Voor de directeur van Feyenoord was het een drukke tijd met twee functies binnen zijn takenpakket en dat is ook iets wat hij zal evalueren. Daarnaast ging het ook over de in zijn ogen 'respectloosheid' van andere clubs.

"Wat wij willen, is normaal zakendoen. Ik wil niet aan tafel met struikrovers en dan bedoel ik in dit geval niet eens Atlético", begint Te Kloese stellig in gesprek met Voetbal International. "Ik bedoel dan dat spelers het hoofd op hol wordt gebracht en daarmee clubs echt onder druk worden gezet. De slechtste situatie voor Nederlandse clubs, is dat er een topclub binnen komt uit een mooi land en prachtige stad, waar je 's avonds buiten kan eten. En die komen en bieden onder de marktwaarde van een speler."


OneFootball Videos


Door het te lage bod wordt de club gedwongen om nee te zeggen. "Maar dan heb je wel een probleem met je speler, de vrouw van je speler, zijn familie en ga zo maar door." Voor Te Kloese is het zeker iets wat hij gaat bespreken bij European Club Association, waar hij de Nederlandse clubs vertegenwoordigt. "Dat is een van de dingen waarop ik me wil gaan richten, omdat dit in het belang is van niet alleen Feyenoord, maar alle Nederlandse clubs. Het gaat om normen en waarden."

"Ik ga sommige van mijn ECA-collega's erop aanspreken dat ze het netjes moeten doen. Zij lopen toch ook niet bij de Porsche-dealer naar binnen en bieden dertigduizend euro op een auto die twee ton kost? En dan gaan ze bij een andere club wel een derde bieden van de waarde van speler. Respectloos."

Dubbelfunctie

Naast zijn functie bij de ECA, is Te Kloese momenteel ook technisch en algemeen directeur. Iets wat waar veel over gesproken wordt en hij zeker ook naar gaat kijken de komende periode. "De groei van de club is zo groot geweest, dat je intern moet kijken of de huidige structuur goed genoeg is om deze groei te behouden en te continueren. Dan ga je kijken, wie zit waar en wie kan wat? Ik heb echt al gekeken of ik in de markt een technisch directeur kon vinden met een meerwaarde voor Feyenoord."

Te Kloese was niet helemaal overtuigd van de huidige kandidaten, of ze stonden ergens al onder contract. "Ik heb wel ideeën, mede gevormd op basis van de afgelopen periode. Maar zoiets moet ik ook bespreken met de andere statutair en de RvC, die beslissen uiteindelijk over mijn functioneren. Het is belangrijk dat we volgend jaar niet weer hier zitten en ik dezelfde vragen moet beantwoorden."

View publisher imprint