Sydney van Hooijdonk verlaat Bologna en maakt zeer verrassende overstap | OneFootball

Sydney van Hooijdonk verlaat Bologna en maakt zeer verrassende overstap | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 August 2024

Sydney van Hooijdonk verlaat Bologna en maakt zeer verrassende overstap

Article image:Sydney van Hooijdonk verlaat Bologna en maakt zeer verrassende overstap
Article image:Sydney van Hooijdonk verlaat Bologna en maakt zeer verrassende overstap

© IMAGO

Sydney van Hooijdonk vertrekt definitief bij Bologna, meldt Voetbal International. De spits wordt overgenomen door Cesena, waar hij een contract tot medio 2026 ondertekent, met de optie voor nog een seizoen. Het was al langer duidelijk dat Van Hooijdonk mocht vertrekken bij de club uit Noord-Italië: de afgelopen tijd trainde hij in afwachting van een transfer mee met de jeugdploeg van zijn oude club NAC Breda.


OneFootball Videos


De 24-jarige aanvaller genoot ook interesse uit de Eredivisie, maar mikte op een nieuwe kans in het buitenland. Met Cesena komt hij terecht bij een club die relatief veel financiële slagkracht heeft. I Cavallucci Marini zijn sinds november 2022 volledig in handen van een Amerikaanse groep investeerders, die opereert onder de naam JRL Investment Partners. Afgelopen seizoen promoveerde de club naar de Serie B.

Cesena betaalt volgens Voetbal International een 'minimale transfersom' voor Van Hooijdonk, vanwege diens tot medio 2025 lopende contract bij Bologna. Fabrizio Romano schrijft zelfs dat hij gratis de deur uitloopt. Het te betalen bedrag kan wel flink oplopen als Cesena bepaalde sportieve doelen haalt en de rechtspoot een bepaald aantal doelpunten maakt. Ook hebben i Rossoblu een fiks doorverkooppercentage bedongen.

Van Hooijdonk werd in 2021 door Bologna voor ruim 700.000 euro weggeplukt bij NAC, waar de aanvaller de jeugdopleiding doorliep en debuteerde in het betaald voetbal. In Italië bleven zijn kansen echter beperkt, waardoor Bologna de aanvalsleider tot twee keer toe op huurbasis liet vertrekken. In de winterstop van het seizoen 2022/23 keerde Van Hooijdonk bij sc Heerenveen terug in Nederland. In anderhalf seizoen in Friese dienst wist de voormalig Oranje-jeugdinternational 26 keer te scoren in 54 duels. Desondanks hoefde hij in Italië nog altijd niet te rekenen op veel kansen.

In de eerste helft van het afgelopen seizoen maakte Van Hooijdonk in het Coppa Italia-duel met Hellas Verona wel zijn eerste en enige doelpunt voor Bologna, maar hield hij in de spaarzame minuten die hij kreeg in de Serie A zijn kruit droog. De tweede seizoenshelft bracht hij opnieuw op huurbasis door, nu bij Norwich City in het Championship. Daar was de zoon van Pierre van Hooijdonk in twaalf wedstrijden geen enkele keer trefzeker.

View publisher imprint