Smal: "Ik geloof echt dat ik bij deze club kan slagen" | OneFootball

Smal: "Ik geloof echt dat ik bij deze club kan slagen" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·5 October 2024

Smal: "Ik geloof echt dat ik bij deze club kan slagen"

Article image:Smal: "Ik geloof echt dat ik bij deze club kan slagen"

Wanneer je als speler in de huidige tijd een contract tekent bij Feyenoord zijn er veel dingen waar je naar uit kan kijken. Gijs Smal ervaarde dat en één van zijn dromen, voetballen in de Champions League, werd vorige maand al werkelijkheid. Een ander hoogtepunt, het spelen van De Klassieker in De Kuip, laat wat op zich langer wachten, maar ook die kan binnen een paar weken werkelijkheid worden.

"De Klassieker is natuurlijk de mooiste wedstrijd van Nederland. Het is dé wedstrijd voor de Feyenoord-supporters", vertelt Smal in gesprek met het Hand in Hand Magazine. "Het was ook een van de wedstrijden waar ik het meest naar uitkeek toen ik mijn handtekening zette. Het is echt jammer dat de wedstrijd werd uitgesteld. Maar goed, op 30 oktober krijgen we een nieuwe kans. Dan zullen we er helemaal klaar voor zijn."


OneFootball Videos


Zondag volgt voor Smal de wedstrijd tegen zijn oude club FC Twente en daar leeft hij met bijzondere gevoelens naartoe. Het voelt ook als een kans om, vlak voor een nieuwe interlandbreak, de mindere gevoelens van de competitiestart weg te spoelen. "Met deze selectie hebben we de kwaliteit in huis om veel beter te presteren. Nu is het een kwestie van hard werken, de juiste aanpassingen maken en het maximale uit welke wedstrijd halen."

Mooie wedstrijden

In de weken voor het tekenmoment bij Feyenoord merkte Smal al hoe groot de club is. De media dook gelijk bovenop zijn mogelijke komst en dat had de verdediger nog niet eerder ervaren. Een ander ding waar hij het aan merkt zijn de type wedstrijden. "De uitwedstrijd tegen Manchester City wordt heel bijzonder. De afgelopen jaren waren zij samen met Real Madrid de beste ploeg van Europa. Ook de thuiswedstrijd tegen Bayern München is een prachtig affiche. Het zijn niet alleen geweldige uitdagingen voor ons als team, maar ook kansen om ons echt te meten met de top van Europa."

Slagen bij Feyenoord

Smal zit nog altijd vol ambities om succesvol te worden in Rotterdam. Hij geniet van de concurrentiestrijd met Hugo Bueno. "Mijn droom is om een kampioenschap te winnen, veel wedstrijden te spelen in de Champions League en uit te groeien tot een vaste waarde van het team. Het is een grote uitdaging, maar ik geloof echt dat ik bij deze club kan slagen. Feyenoord heeft gepassioneerde supporters, wat ik merk na elke training en wedstrijd, wanneer tientallen supporters staan te wachten voor een foto en handtekening. Ik wil deze supporters blij maken en successen hebben met dit team."

View publisher imprint