Slot en Gravenberch krijgen uitsluitsel over sensationele komst Tchouaméni | OneFootball

Slot en Gravenberch krijgen uitsluitsel over sensationele komst Tchouaméni | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 October 2024

Slot en Gravenberch krijgen uitsluitsel over sensationele komst Tchouaméni

Article image:Slot en Gravenberch krijgen uitsluitsel over sensationele komst Tchouaméni
Article image:Slot en Gravenberch krijgen uitsluitsel over sensationele komst Tchouaméni

© IMAGO

Aurélien Tchouaméni heeft geen oren naar een overstap naar Liverpool, meldt Matteo Moretto. De verdedigende middenvelder van Real Madrid stond op de lijst om het middenrif van Arne Slot te versterken. Hij is echter gefocust op zijn toekomst in Madrid, waar hij tot medio 2028 vastligt, en denkt niet aan een vertrek.


OneFootball Videos


Tchouaméni kwam in de zomer van 2022 voor tachtig miljoen euro over van AS Monaco. De 24-jarige Fransman is inmiddels uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler bij Real Madrid en kwam dit seizoen al tot elf wedstrijden. Voor zijn club hoefde hij slechts één duel te missen: tegen Real Sociedad (0-2 winst) liet hij verstek gaan met een voetblessure. In alle andere wedstrijden stond Tchouaméni aan de aftrap.

Slot is na het misgrijpen van Martín Zubimendi nog op zoek naar een versterking op het middenveld van the Reds. De balveroveraar van Real Sociedad koos namelijk, ondanks de concrete interesse van Liverpool, voor een langer verblijf in het Baskenland. De Nederlandse oefenmeester beschikt met Ryan Gravenberch, Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai en Wataru Endo in principe al over vier centrale middenvelders. Toch wil Slot de selectie graag versterken met een extra middenvelder, met oog op het drukke programma van de Engelse topclub.

Liverpool heeft de pijlen inmiddels ook gericht op Orkun Kökcü. De middenvelder van Benfica werkte eerder met Slot samen bij Feyenoord. Scouts van Liverpool waren volgens de Portugese krant Record aanwezig bij de wedstrijd tussen Benfica en Atlético Madrid in de Champions League vorige week woensdag. Kökcü deed 86 minuten mee in dat duel, dat Benfica met 4-0 won, en scoorde zelf één keer.

De Turks international begon de eerste twee wedstrijden van het seizoen op de bank, maar is sindsdien altijd basisspeler bij Benfica. Kökcï speelde tot nog toe negen wedstrijden dit seizoen, waarin hij vier keer wist te scoren en drie assists wist te geven. Vorig seizoen kwam hij in 43 duels tot 7 goals en 11 assists. De verwachting is dat Liverpool flink in de buidel moet tasten om de spelverdeler bij Benfica los te weken. De club uit Lissabon luistert waarschijnlijk niet naar biedingen van minder dan tachtig miljoen euro. De jeugdexponent van Feyenoord heeft nog een contract tot medio 2028, waarin een ontsnappingsclausule van 150 miljoen euro staat.

View publisher imprint