Silvano Vos bereikt persoonlijk akkoord en wil Ajax graag verlaten | OneFootball

Silvano Vos bereikt persoonlijk akkoord en wil Ajax graag verlaten | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 August 2024

Silvano Vos bereikt persoonlijk akkoord en wil Ajax graag verlaten

Article image:Silvano Vos bereikt persoonlijk akkoord en wil Ajax graag verlaten
Article image:Silvano Vos bereikt persoonlijk akkoord en wil Ajax graag verlaten
Article image:Silvano Vos bereikt persoonlijk akkoord en wil Ajax graag verlaten

© IMAGO

Silvano Vos heeft een persoonlijk akkoord bereikt met AC Milan, zo meldt Fabrizio Romano. De negentienjarige verdedigende middenvelder van Ajax wil graag tekenen in Milaan, waar een 'langdurig' contract voor hem klaarligt, vanwege het sportieve project en de voorwaarden die hem zijn aangeboden. De clubs moeten nog wel tot een vergelijk komen.


OneFootball Videos


AC Milan en Ajax staan daarvoor nog altijd in contact met elkaar. Eerder vroegen de Amsterdammers een bedrag van tien miljoen euro voor Vos. Volgens berichtgeving uit Italië is deze vraagprijs nu gezakt naar negen miljoen euro, maar dit is nog altijd te veel voor AC Milan. "Bij dit bedrag zal een deal niet rondkomen, maar als de vraagprijs nog verder zakt, zullen i Rossoneri in actie komen", aldus journalist Daniele Longo.

Het management van Vos, onder leiding van Pini Zahavi, staat al een tijdje in nauw contact met AC Milan. De Nederlands jeugdinternational wordt gezien als directe versterking voor het nieuw opgezette beloftenteam, dat zal uitkomen in de Serie C, en wordt ook geacht om uiteindelijk de stap naar de hoofdmacht te maken.

De verdedigende middenvelder komt niet in de plannen van trainer Francesco Farioli voor en werd daarom samen met Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal en de inmiddels vertrokken Borna Sosa teruggezet naar Jong Ajax. Een vertrek van Vos zou onder meer een flinke besparing op het salarishuis betekenen: onder Sven Mislintat tekende hij een contract met een salaris dat met bonussen tot een miljoen euro per jaar kan oplopen.

Vos stond voorheen bekend als toptalent op De Toekomst, maar een doorbraak in Ajax 1 is vooralsnog uitgebleven. De balveroveraar speelde zeventien wedstrijden in de hoofdmacht van de club uit Amsterdam. Voor Jong Ajax staat de teller op 56 duels, waarin de rechtspoot 6 keer scoorde en 4 assists leverde. Vos heeft nog een contract tot medio 2028.

View publisher imprint